Conferències DIXIT des del #joemquedoacasa: Pensant en el futur i en una atenció centrada en la persona lliure de subjeccions

Com us explicàvem en la nostra entrada anterior del Blog DIXIT, les mesures confinament per frenar l’expansió del SARS-CoV-2 han fet que moltes persones aprofitin per interessar-se en la formació a distància gràcies les diverses iniciatives que estan sorgint aquests dies.

DIXIT ofereix habitualment un cicle de conferències dels seus centres que han estat ajornades. Tan aviat com sigui possible, us informarem de les noves dates d’aquestes xerrades perquè pugueu assistir-hi. Tot i això volem proposar-vos una selecció de vídeos que es poden trobar online amb intervencions dels ponents de les conferències DIXIT que han estat posposades.

Comencem aquestes seleccions de recursos parlant de la doctora Ana Urrutia, presidenta de la Fundación Cuidados Dignos, ponent de la conferència “Norma Libera-Care: l’absència de subjeccions com a indicador principal d’avaluació del model d’atenció centrat en la persona” que els centres DIXIT de Vic i Barcelona havien programat per al dies 26 i 27 de març.

Actualment el principal problema a les residències de gent gran, els centres hospitalaris i altres recursos assistencials és la lluita contra la pandèmia, ja que s’hi atenen alguns dels col·lectius més vulnerables. Tot i això, l’epidèmia acabarà i segurament servirà per posar en valor les cures i la necessitat de centrar l’atenció en la persona. És per això que en aquesta entrada de blog recollim algunes de les entrevistes i participacions realitzades per la doctora Urrutia sobre la necessitat d’utilitzar indicadors que permetin mesurar l’atenció centrada en la persona (ACP):

Doctora en geriatria i experta en bioètica i biodret, Ana Urrutia és autora del llibre Cuidar: una revolución en el cuidado de las personas i creadora de la Norma Libera-Care. Es tracta d’una metodologia per ajudar les organitzacions socials i sanitàries a implementar un model d’ACP lliure de subjeccions i a avaluar-ne l’aplicació. Segons alguns estudis duts a terme en diferents nivells assistencials d’intervenció, més del 10% de residències de gent gran, de centres hospitalaris i d’altres recursos assistencials encara fan servir algun tipus de subjecció per atendre les persones usuàries.

Tan aviat com sigui possible, us informarem de les noves dates perquè pugueu escoltar les reflexions de la Dra. Urrutia en primera persona. Podeu fer-vos del Club DIXIT si encara no en sou membres, per estar-ne informats.

Recordeu que a l’apartat DIXIT TV del portal DIXIT també podeu consultar l’arxiu de les gravacions en vídeo de la majoria de les activitats i actes que acullen els diferents espais físics de DIXIT.

3 Comments Add yours

Deixa un comentari