Conferències DIXIT des del #joemquedoacasa: reflexionant sobre els reptes d’acollida i inclusió social de les dones migrants

Les dones migrants són les protagonistes de la segona entrada del cicle “Conferències DIXIT des del #joemquedoacasa”. Aquestes entrades proposen una selecció de vídeos amb intervencions dels conferenciants que havien d’oferir xerrades sobre diferents temàtiques a DIXIT i que han estat ajornades a causa del confinament contra l’expansió del SARS-CoV-2. Tan aviat com sigui possible, us informarem de les noves dates. 

La xerrada “Dones migrants: reptes d’acollida i inclusió social”, que inicialment estava prevista per al 19 de març, anirà a càrrec de Norma Véliz, educadora especialitzada en diferència sexual, globalització i transformació social. Actualment participa en trobades sobre corporativisme i el dret a les cures com a col·laboradora de Mujeres Pa’lante, entitat que forma part de la Taula de Ciutadania i Immigració i que ajuda les dones nouvingudes a organitzar-se per millorar les seves condicions de vida. 

En arribar a un nou país, les dones migrants topen amb moltes dificultats a l’hora de tramitar els seus papers, continuar estudiant, trobar feina o assumir més autonomia laboral. Són especialment vulnerables les dones que són treballadores de la llar i les cures, un àmbit molt precaritzat en què tenen més difícil fer convocatòries i consensuar activitats. 

Véliz exposarà algunes d’aquestes iniciatives durant la conferència, així com les dificultats principals que han d’afrontar per portar-les a terme. Les coneix de primera mà gràcies a la seva experiència a Mujeres Pa’lante, que va treballar fent primeres acollides de dones migrades i seguiments de casos, investigació i elaboració de projectes, entre d’altres. Trobareu algunes de les seves reflexions en els següents vídeos: 

També podeu consultar l’informe Una violència oculta. Assetjament sexual en dones migrades treballadores de la llar i les cures, publicat l’any passat per la Fundació Josep Irla i del qual Véliz és coautora. 

Tan aviat com sigui possible, us informarem de la nova data perquè pugueu escoltar les reflexions de Véliz en primera persona. Podeu fer-vos del Club DIXIT  si encara no en sou membres, per estar-ne informats. 

Recordeu que a l’apartat DIXIT TV del portal DIXIT també podeu consultar l’arxiu de les gravacions en vídeo de la majoria de les activitats que acullen els diferents espais físics de DIXIT. 

One Comment Add yours

Deixa un comentari