Conferències DIXIT des del #joemquedoacasa: drets i deures vers les víctimes supervivents del tràfic de persones

La tercera entrega del cicle “Conferències DIXIT des del #joemquedoacasa” vol reflexionar sobre els drets de les víctimes supervivents del tràfic de persones i els deures de la societat en vers elles. Aquest és el tema de la xerrada que la pedagoga i treballadora social Rosa Maria Cendón havia d’oferir el 2 d’abril a DIXIT, però que es va ajornar a causa de la lluita contra l’expansió del coronavirus.  

Mentrestant us proposem una selecció de vídeos amb intervencions de la conferenciant perquè pugueu realitzar una primera aproximació mentre dura el confinament, com ja hem fet amb l’absència de subjeccions i l’acollida i la inclusió de les dones migrants.  

El tràfic d’éssers humans és una violació greu dels drets humans, una manifestació més de la violència que s’exerceix sobre dones i infants, i el segon negoci més lucratiu del món. Cendón donarà a conèixer als professionals d’afers socials els recursos i els mecanismes que hi ha a Catalunya per garantir els drets de les víctimes i analitzarà els reptes i les accions actuals i futures que es poden dur a terme per combatre aquesta forma contemporània d’esclavitud. 

  •  Entrevista completa per La meva pell, documental de SICOM i Entrepobles.

Tan aviat com sigui possible, us informarem de la nova data perquè pugueu escoltar les reflexions de Rosa Maria Cendón en primera persona. Podeu fer-vos del Club DIXIT  si encara no en sou membres, per estar-ne informats. 

Recordeu que a l’apartat DIXIT TV del portal DIXIT també podeu consultar l’arxiu de les gravacions en vídeo de la majoria de les activitats i actes que acullen els diferents espais físics de DIXIT. 

One Comment Add yours

Deixa un comentari