En marxa els preparatius del IV Congrés de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats

Els quatre col·legis professionals vinculats a afers socials – el de Treball Social, el d’Educadores i Educadors Socials, el de Pedagogs i el de Psicologia– continuen preparant el IV Congrés de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats. Està previst que tingui lloc a Girona a l’octubre, per bé que les dates podrien canviar per garantir la seguretat dels ponents i dels assistents.

Amb el lema “Dependències al llarg del cicle vital. Enfortiment i autonomia”, la quarta edició es vertebrarà sobre quatre eixos que es desglossaran en les diferents situacions de dependència, des de la seva gènesi fins a l’enfortiment i l’autonomia com a procés de transformació. Com no podia ser d’altra manera, també s’abordarà la crisi del coronavirus i el sistema social.

Com consta en el preprograma, els quatre eixos són:

  • Les addiccions (tòxics, noves tecnologies, ludopatia i altres addiccions comportamentals).
  • Les dependències relacionals en el cicle vital (intrafamiliars, estils educatius, relació entre iguals, transicions del cicle vital).
  • Les diversitats i altres situacions que generen dependència (processos migratoris, factors de vulnerabilitat, diversitat funcional i dependència de l’epidèmia i pandèmia del coronavirus).
  • Els sistemes generadors d’autonomia i dependència (ètica de la cura, incidència a la interdependència, metodologies d’intervenció, treball grupal generador d’autonomia i treball comunitari i xarxes relacionals).
  • Fins al 4 de juliol es poden presentar les comunicacions relacionades amb experiències, projectes, recerques o intercanvis en relació amb la temàtica i l’àmbit social dels serveis socials, tant els bàsics com especialitzats.

L’organització també cerca una educadora o educador social col·legiat per incorporar-lo al comitè científic del congrés (els interessats han d’enviar un correu a formacio@ceesc.cat).

Deixa un comentari