L’activitat del Col·legi d’Educadores i Educadors no s’atura malgrat la pandèmia

El Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) posa a l’abast dels professionals tota mena de recursos documentals en línia per seguir formant-se, reflexionant i creixent durant l’estat d’alarma i la crisi sanitària, social i econòmica generada per la COVID-19. També ofereix serveis específics gràcies a la col·laboració d’altres entitats i col·lectius. 

A petició del CEESC, DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials va elaborar una selecció de recursos en línia que de ben segur no només resultaran d’utilitat per als professionals de l’educació social sinó també per a altres col·lectius professionals vinculats a l’àmbit d’afers socials.  

Hi trobareu referenciats quatre dossiers temàtics sobre famílies en situació de vulnerabilitat, la planificació de decisions anticipades, l’atenció al dol i l’atenció integral social i sanitària. També hi trobareu entrades al blog de DIXIT i les gravacions de conferències DIXIT sobre resiliència per als professionals de l’àmbit d’afers socials, cuidar-se per a poder cuidar, entendre bé l’estrès per gestionar-lo millor, l’atenció psicosocial en situacions d’emergència i fort impacte emocional o el treball social davant dels efectes de la crisi econòmica en la població general, entre altres. 

Conèixer l’educació social a distància i en persona 

Des de DIXIT us animem a seguir el perfil del CEESC a Instagram. Tots els dijous a les set de la tarda entrevisten en directe a professionals de l’educació social de diversos àmbits i d’arreu de Catalunya per saber com treballen durant l’estat d’alarma. En aquest cicle d’entrevistes, batejat com #encapsuladES, també hi participen membres de la Junta de Govern del CEESC i educadores i educadors que representen el col·legi en diferents espais de treball i institucions, així com altres professionals que donen pautes per viure millor la situació. 

També ha posat en marxa una enquesta, que es pot respondre fins al 24 de maig, per avaluar com està afectant la crisi sanitària de la COVID-19 als professionals de l’educació social. La informació que es reculli ajudarà al CEESC a dissenyar estratègies per seguir donant suport als professionals de l’educació social. 

D’altra banda, i com us vam informar, el CEESC prepara una jornada per compartir, conèixer i debatre sobre àmbits, problemàtiques i qüestions comunes a totes les educadores i educadors socials, a partir de la presentació de projectes, bones pràctiques o propostes significatives per a entorns rurals però transferibles a tot arreu. Està previst que tingui lloc al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí el 4 de juliol, però es podria veure ajornada en funció de com evolucioni la pandèmia i les mesures de desconfinament. Precisament, DIXIT va recollir en aquest dossier temàtic recursos i documents sobre aquesta realitat. 

Deixa un comentari