Llegint a casa: #novetatsDIXIT disponibles en línia

Seguint amb els especials sobre la COVID-19 que estem publicant al blog DIXIT, us presentem una nova iniciativa per al foment de la lectura a casa que mostra les darreres publicacions en línia incorporades al fons DIXIT. Són publicacions que habitualment oferíem com a novetats bibliogràfiques i que, excepcionalment i amb motiu de la pandèmia, havien quedat posposades.  

Aquesta secció setmanal inclourà dues recomanacions d’àmbits temàtics diversos, que us permetran ampliar informació i coneixement vinculats a afers socials. Alhora s’aniran referenciant els darrers números de revista disponibles en línia, perquè també pugueu estar al dia de la producció de caire periòdic.

En aquesta primera entrada, us proposem llegir dues publicacions dels àmbits de la inclusió social i famílies i el voluntariat:

Jorquera Rojas, Gabriela. Famílies en risc: annex Catalunya: anàlisi de la situació de pobresa en les llars amb nens i nenes a Catalunya. Barcelona: Save the Children, 2020. 26 p. Consulta en línia

L’informe de Save the Children identifica els 5 perfils de llars en risc amb infants a càrrec més representatius a Catalunya: estrangers en risc d’exclusió; tres generacions urbanes; classe mitjana rural; treballadors pobres; classe mitjana urbana. Les dades estadístiques per cada grup fan referència a la demografia, el nivell educatiu, la situació laboral i els índexs de pobresa i exclusió social, recollides a les Enquestes de Condicions de Vida 2017 i 2018 de l’INE.

Retrato del voluntariado en España: tendencias, experiencias innovadoras y cifras de un fenómeno creciente. Madrid: Fundación Telefónica, 2019. 97 p. Consulta en línia 

Informe que perfila el voluntariat a l’estat espanyol, un sector en constant evolució i cada vegada més professionalizat, en base a les dades de les enquestes SigmaDos i els informes anuals de la Plataforma del Voluntariado en España. També mostra 60 casos reals de pràctiques innovadores i el seu impacte social.

Publicacions periòdiques en línia

I del nostre variat fons de publicacions periòdiques, us animem a fullejar aquests números de revista:

Informa’t. Núm. 14, març 2020. Nou número sobre la formació professional per a l’ocupació que inclou un article sobre els ateneus de fabricació digital, una xarxa d’espais públics que ofereixen un espai per a la creació i l’aprenentatge de les noves tecnologies, en especial la fabricació digital en 3D, i posen maquinària i coneixement a disposició de la ciutadania.

Valors. Núm. 178, febrer 2020. Aquest número centra el seu monogràfic mensual a la ciutat: “Com construir ciutats més humanes?”.

Per a més informació, podeu consultar la resta d’articles del blog DIXIT especial COVID-19 al següent enllaç: https://dixit.blog.gencat.cat/tag/dixitcovid19/

Deixa un comentari