Llegint a casa: #novetatsDIXIT disponibles en línia (2)

Com us explicàvem a la primera entrada de la secció Llegint a casa, cada setmana us aproparem a les darreres novetats DIXIT perquè la lectura a casa sigui profitosa i pugueu estar al dia d’afers socials, tot i la situació de pandèmia actual. I referenciarem, a continuació, alguns dels darrers números de revista disponibles al nostre fons.

En aquesta segona entrega, us recomanem dues publicacions disponibles en línia dels àmbits gent gran i LGBTI en la infància i l’adolescència. Precisament, el passat 17 de maig va ser el dia internacional contra la LGBTIfòbia, i des del Consell Nacional LGBTI es va reivindicar la diversitat sexual i l’expressió de gènere territorial, d’edats, orígens i capacitats. I a més, aquesta setmana al blog també us parlàvem dels 50 anys de les primeres organitzacions pels drets dels homosexuals.

Carrer Russell, Cristian; Cifuentes Zunino, Francisca. L’LGBTI-fòbia entre infants i adolescents: una problemàtica social a resoldre. Barcelona: Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, 2019. 70 p. (Debats Catalunya Social; 58) Consulta en línia

Publicació que analitza la problemàtica social de l’assetjament escolar per orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere (OSIEG) a Catalunya. Presenta les característiques principals, diferents protocols d’actuació basats en la coeducació, i un seguit de bones pràctiques desenvolupades a nivell autonòmic, estatal i internacional. Inclou un glossari sobre terminologia LGBTI molt complet i bibliografia de referència.

Fillat Delgado, Yolanda. Estudio jurídico del marco normativo integral para la garantía de derechos de las personas afectadas por Alzheimer y otras demencias. Pamplona: CEAFA, 2019. 160 p. Consulta en línia

Compendi de la normativa relativa als drets de les persones amb Alzheimer i els seus familiars cuidadors, i de les prestacions i recursos dels quals poden beneficiar-se per protegir i garantir aquests drets. Alguns dels àmbits tractats són la protecció jurídica, el treball, l’habitatge o l’accessibilitat universal.

Publicacions periòdiques

I de les revistes disponibles en línia, us referenciem els següents números:

Joia: magazine salut mental. Núm. 30, primavera 2020. En aquest nou número de la revista especialitzada en salut mental, trobareu un reportatge sobre tres projectes innovadors que ofereixen un futur més inclusiu a persones en situació de vulnerabilitat.

Noticiari de fisioteràpia. Núm. 127, abril 2020. Edició especial Coronavirus amb un espai de consells per mantenir una bona salut física a casa. A la seva pàgina web trobareu disponible el material divulgatiu complet, decàleg i vídeos d’exercicis, amb una proposta per a gent gran.

Trabajo Social Hoy (TSH). Núm. 89, gener 2020 (1er quadr.). Primer número de l’any d’aquesta revista quadrimestral dedicada al treball social, que inclou un monogràfic sobre la mediació, una eina bàsica per a la resolució de conflictes. La secció d’interès professional recull un article sobre l’accés a la universitat de les dones gitanes, i un segon article sobre les competències d’investigació dels professionals en l’àmbit de la salut. El darrer apartat d’intervenció professional inclou un article sobre la relació entre l’amor romàntic i la violència de gènere, i per últim, un sobre la situació de les cuidadores de persones en situació de dependència.

Per a més informació, podeu consultar tots els especials de Llegint a casa: #novetatsDIXIT disponibles en línia, així com la resta d’articles del blog DIXIT especial COVID-19.

Deixa un comentari