Llegint a casa: #novetatsDIXIT disponibles en línia (3)

En aquesta tercera entrega de la secció Llegint a casa, continuem oferint-vos les publicacions en línia més actuals d’afers socials, així com els darrers números de revista disponibles a text complet.

Us presentem un informe de l’Observatori de les Desigualtats en Salut, creat per Acord de Govern 45/2020, de 10 de març de 2020, i un segon títol emmarcat en l’àmbit de la dona i l’adolescència.

Desigualtats socioeconòmiques en el nombre de casos i la mortalitat per COVID-19 a Catalunya. Barcelona: Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, 2020. 18 p. Consulta en línia

L’informe té com a objectiu descriure la situació socioeconòmica de la població de Catalunya i la seva Àrea Bàsica de Salut de residència (ABS) i la possible correlació amb els casos detectats i de mortalitat per COVID-19.

Ainoa Mateos, et al. GENER@T: programa socioeducatiu per a la prevenció de la violència de gènere en parelles adolescents: implementació i avaluació. Lleida: Universitat de Lleida, Càtedra Educació i Adolescència Abel Martínez Oliva, 2019. 37 p. (Monogràfics; 5) Consulta en línia

Es presenten les idees clau, la implementació i la metodologia, els resultats, l’avaluació i l’anàlisi del programa Gener@t, un programa basat en evidències que permet identificar els elements clau per a la prevenció de la violència de gènere en l’adolescència. Desenvolupat en el marc de la Càtedra Educació i Adolescència de la Universitat de Lleida, es troba disponible en format trilingüe català, castellà i anglès.  

Publicacions periòdiques

Educació Social. Revista d’Intervenció Socioeducativa. Núm. 74, gener-abril 2020. Revista especialitzada en educació social que presenta un monogràfic titulat “Petita infància i famílies: l’acompanyament des de l’educació social”, que mostra experiències diverses d’acció socioeducativa, en l’adopció, en contextos de vulnerabilitat o en infants amb pluridiscapacitat.

Migraciones. Núm. 48, 2020. En aquest primer número de l’any, la revista dona sortida a un monogràfic dedicat a les capacitats i l’emprenedoria de les persones migrants en les societats de recepció -a Espanya, Itàlia, Argentina, Mèxic i Estats Units-, i aprofundeix en temes com la venda ambulant, el comerç ètnic o la tracta de dones.

Per a més informació, podeu consultar tots els especials de Llegint a casa: #novetatsDIXIT disponibles en línia, així com la resta d’articles del blog DIXIT especial COVID-19.

Deixa un comentari