Conferències DIXIT des del #joemquedoacasa: Un juny ple de xerrades DIXIT en línia

Les seus de Vic, Girona i Barcelona de DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials han preparat un seguit de conferències, que es podran seguir durant aquest mes de juny en directe per internet, sobre diverses temàtiques i col·lectius. Algunes estan vinculades a la COVID-19, que obliga a fer les xerrades en format virtual, però d’altres busquen aprofundir i ampliar coneixements sobre altres qüestions vinculades a l’àmbit d’afers socials.

Per poder seguir els webinars, com es coneixen les conferències en línia, les persones interessades s’hi han d’inscriure prèviament emplenant un formulari per rebre l’enllaç que els permetrà seguir la xerrada en directe. Està previst poder recuperar les intervencions a l’apartat DIXIT TV del portal DIXIT, on ja estan disponibles conferències anteriors retransmeses durant el confinament.

Varietat de temes i col·lectius

DIXIT Vic i la Càtedra de Salut Mental de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) organitzen el 9 i el 16 de juny dues conferències sobre salut mental en l’era de la COVID-19. La primera se centrarà en els infants i adolescents i serà impartida per la doctora Aurea Autet, cap de Salut Mental de la Fundació Althaia i vicepresidenta de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil. La segona girarà en torn els adults i anirà a càrrec del doctor Miquel Casas, catedràtic en Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i responsable del Grup de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions del Vall d’Hebron Institut de Recerca.

El mateix centre ultima per al 18 de juny una tercera xerrada centrada en l’assetjament escolar i el ciberbullying, és a dir, el maltractament físic o psicològic sistemàtic i continuat que exerceixen alguns adolescents i joves sobre determinats companys tant a l’escola o l’institut com a internet. Els mestres i psicòlegs especialitzats en psicopatologia infantojuvenil Jordi Collel i Carme Escudé explicaran què s’hi pot fer des de les famílies, els centres educatius i la societat per prevenir, detectar, actuar i resoldre aquests abusos.

Els joves també seran els protagonistes de la ponència que prepara DIXIT Girona per al 15 de juny. A la conferència virtual “La perspectiva intercultural, una via d’interacció en diversitats, per la inclusió i contra les discriminacions”, l’antropòleg Rafael Crespo, assessor del programa d’interculturalitat per als professionals de joventut de l’àmbit local que impulsa la Direcció General de Joventut, exposarà els punts clau a tenir en compte en el disseny i la implementació de projectes interculturals amb joves al territori, així com les línies bàsiques del model intercultural per a la gestió de la diversitat.

Per la seva banda, DIXIT prepara per al 17 de juny la conferència virtual “El futur ja és aquí: tecnologia i big data en els serveis socials”, en què s’exposaran casos pràctics de com l’anàlisi de dades permet detectar i preveure vulnerabilitats socials o persones en risc d’exclusió que actualment no reben l’atenció social adequada, i com maximitzar l’eficàcia de l’acció social i dels seus recursos. Anirà a càrrec de Toni Codina, actual director de la Fundació iSocial per a la innovació en l’acció social i de SETEM i ex director general de la Taula d’Entitats del Tercer Sector.

Deixa un comentari