Llegint a casa: #novetatsDIXIT disponibles en línia (4)

Quarta entrega del Llegint a casa, un espai per apropar-vos les lectures més actuals en l’àmbit d’afers socials, juntament amb els darrers números de revista publicats.

En primer terme, us presentem un document elaborat entre els quatre col·legis professionals catalans vinculats a afers socials –el de Treball Social (TSCAT), el d’Educadores i Educadors Socials (CEESC), el de Pedagogs (COPEC) i el de Psicologia (COPC)– i l’Equip d’Assessorament Tècnic Civil en l’Àmbit de Família (EATAF) del Departament de Justícia, per ajudar a la infància i l’adolescència durant el confinament, i a continuació un altre títol en l’àmbit de la immigració.

Recomanacions i recursos per afrontar la crisi de la COVID-19: nenes, nens i adolescents (NNA) en confinament. Barcelona: [s.l.], 2020. 1 recurs en línia (23 p.) Consulta en línia

Document col·laboratiu que ofereix una selecció d’informacions i recursos per a familiars i professionals que conviuen amb infants i adolescents, classificats en els àmbits següents: rutines diàries, activitats físiques i joc, vincles afectius, educació, gestió emocional i altres com l’alimentació, els drets dels infants o la violència en l’entorn familiar.

Sustainable inclusion of migrants into society and labour market. Luxembourg: Publications Office of the European Union, 2019. 1 recurs en línia (25 p.) Consulta en línia

Informe resultat de la conferència homònima organitzada per la Comissió Europea on es presenta la panoràmica política i social de la integració dels migrants a les societats europees i als mercats de treball. Els enfocaments integrats poden ser fonamentals per a les pràctiques inclusives dels Estats membres.

Publicacions periòdiques

Documentación social. Núm. 5, juny 2020. Número dedicat al coronavirus i el seu impacte social titulat “COVID-19: un virus no democrático”. La secció Acció social analitza el dret a pertànyer a una comunitat envers l’individualisme metodològic. La secció Ciència social ret homenatge a Marco Marchioni, mort el passat mes de març, i posa de relleu el treball social comunitari, al qual va dedicar la seva tasca professional.

Revista Española de Drogodependencias. Vol. 45, núm. 1, 2020. En aquest primer número de l’any, es presenta la primera part d’un monogràfic sobre les perspectives de gènere i les masculinitats en l’estudi dels usos i abusos de drogues. Com a article especial s’inclou un estudi que analitza l’augment del consum de tabac a Espanya els darrers anys.

Per a més informació, podeu consultar tots els especials de Llegint a casa: #novetatsDIXIT disponibles en línia, així com la resta d’articles del blog DIXIT especial COVID-19.

Deixa un comentari