Llegint a casa: #novetatsDIXIT disponibles en línia (6)

Continuem amb la secció Llegint a casa per apropar-vos les novetats bibliogràfiques i periòdiques en línia.

Aquesta setmana us proposem dues publicacions de l’àmbit de la inclusió social (VIH i qualitat de vida) i dels serveis socials, en el context de la Unió Europea. Seguidament, us referenciem dos nous números de revista.

Pebody, Roger. Vivir más y mejor con el VIH. Barcelona: Grupo de Trabajo sobre Tratamientos del VIH (gTt-VIH), 2020. 1 recurs en línia (69 p.) Consulta en línia

Guia adreçada a persones que tenen el VIH amb informació clara i concisa per tenir cura de la seva salut i per ajudar-les a envellir amb una bona qualitat de vida, un estil de vida actiu i uns hàbits saludables. També ofereix suggeriments per a preparar-se pel futur i desmenteix algunes idees i mites sobre els tractaments i els seus efectes.

Social services for a social Europe. Brussels: European Social Network, 2019. 1 recurs en línia (86 p.) Consulta en línia

L’informe fa una anàlisi dels serveis socials dels 24 estats membres de la Unió Europea i proposa unes recomanacions per al 2020, a partir de les dades de tres àrees d’estudi: pobresa i protecció social, habitatge social i persones sense sostre, i qualitat dels serveis socials. Inclou un quadre comparatiu a nivell autonòmic de l’estat espanyol (Astúries, País Basc, Catalunya, Galícia, Madrid i Navarra) i ofereix referències bibliogràfiques per països.

Publicacions periòdiques

Bioètica & debat. Núm. 87, gener-abril 2020. Número dedicat a la pandèmia de la COVID-19, una situació que genera conflictes ètics per a explorar, comprendre i gestionar. Entre els articles inclosos, trobareu temes com l’impacte de la pandèmia en l’estructura i l’atenció sanitària, la reflexió ètica de l’Hospital Sant Rafael de Barcelona des de l’experiència viscuda, i el rol dels professionals davant situacions adverses i l’ètica de les virtuts.

Infocop. Núm. 88, gener-març 2020. Revista digital del Consell General de la Psicologia d’Espanya que presenta com a tema cabdal la “Psicologia del Canvi climàtic”, una disciplina emergent en la lluita contra l’emergència climàtica que incideix en la capacitació de la conducta humana i l’adopció de nous hàbits de consum i usos d’energia per a fer-hi front amb la millor qualitat de vida.

Per a més informació, podeu consultar tots els especials de Llegint a casa: #novetatsDIXIT disponibles en línia, així com la resta d’articles del blog DIXIT especial COVID-19.

Deixa un comentari