Llegint a casa: #novetatsDIXIT disponibles en línia (7)

Setena entrada on trobareu, com és habitual, les darreres publicacions incorporades al fons DIXIT i l’accés a les revistes més actuals. En aquesta ocasió us recomanem dues lectures dels àmbits de la discapacitat i la immigració.

Estudio sociológico FIAPAS: situación socioeducativa de las personas con sordera en España (2017/2018). Madrid: Confederación Española de Familias de Personas Sordas FIAPAS, 2020. 1 recurs en línia (86 p.) Consulta en línia

Estudi que revela dades i tendències sobre la realitat socioeducativa dels infants i joves sords a Espanya a partir d’una mostra representativa de famílies amb fills menors d’edat i joves d’entre 18 i 26 anys associats a FIAPAS, mitjançant un qüestionari en línia. Identifica un perfil comunicatiu òptim per al desenvolupament verbal i les habilitats auditives lligades a la llengua oral, que afavoreix la escolta, la parla i la lectoescriptura, essencials per a la formació escolar i superior.

Marín Nogueras, Georgina. Migracions i vulnerabilitat: informe INSOCAT per a la millora de l’acció social. Barcelona: Entitats catalanes d’acció social (ECAS), 2020. 1 recurs en línia (57 p.) (Indicadors socials a Catalunya en relació al context estatal i europeu; 11) Consulta en línia

Monogràfic que analitza les condicions socials de la població migrada a Catalunya a partir dels indicadors de pobresa i exclusió social, treball i atur, ingressos i despeses, educació, salut i condicionants socials. Es complementen amb valoracions qualitatives obtingudes a través d’un focus grup provinent de les entitats d’acció social. També contextualitza la composició de la població a Catalunya pel que fa al lloc de naixement i la nacionalitat.

Publicacions periòdiques

Revista Española de Discapacidad. Vol. 8, núm. 1, juny-novembre 2020. Revista de referència en l’àmbit de la discapacitat coordinada pel Centro Español de Documentación sobre Discapacidad (CEDD). En aquest número trobareu articles sobre disciplines diverses com l’accessibilitat, el suport i la vida independent, les persones amb discapacitat intel·lectual i el treball, així com sobre la pandèmia de la COVID-19 i discapacitat.

Noticiari de fisioteràpia. Núm. 128, maig-juny 2020. Darrer número del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya que inclou recomanacions per una represa de l’activitat esportiva sense lesions i un reportatge dedicat a la rehabilitació de pacients amb ELA, on la fisioteràpia és clau per a la millora de la qualitat de vida.

Per a més informació, podeu consultar tots els especials de Llegint a casa: #novetatsDIXIT disponibles en línia, així com la resta d’articles del blog DIXIT especial COVID-19.

Deixa un comentari