Apunta’t a l’Escola d’Estiu del Voluntariat 2020!

Ja s’han obert les inscripcions per a la 21a edició de l’Escola d’Estiu del Voluntariat, amb què la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) ofereix activitats formatives gratuïtes per a persones voluntàries, coordinadors i coordinadores de voluntariat i responsables d’entitats.

Tindrà lloc del 28 al 30 de juliol en horari de matí i tarda, i a diferència d’altres anys, s’impartirà a distància a través de la plataforma Zoom (inscripcions). Es tracta d’un format mai adoptat fins ara per l’Escola, però que en permetrà la celebració alhora que evita possibles contagis de la COVID-19.

Un cop més, persones expertes i reconegudes en el sector associatiu seran les encarregades d’impartir els tallers. Enguany el programa consta de sis tallers formatius que s’emmarcaran en tres eixos temàtics:

 • “Canviar la manera de treballar. Canviar la manera de fer” busca ajudar les entitats a adaptar la tasca a la nova normalitat.
  • “L’estratègia de l’entitat: adaptem-nos!”, sobre l’organització dels equips i les tasques en temps de distanciament físic.
  • “Eines de teletreball de fàcil implementació”, sobre com adaptar l’entitat i l’acció del voluntariat a la nova realitat per donar un cop de timó al full de ruta traçat.
 • “Som el que comuniquem” es basa en la importància, ara més que mai, de dotar-se de canals de comunicació eficients en un moment de crisi social i incerteses, i en què caldrà seguir engrescant ciutadans en el voluntariat.
  • “Crea vídeos per a les xarxes socials amb el mòbil”.
  • “Instagram Stories per crear comunitat”.
 • “Cuidem-nos i cuidem els altres” vol proporcionar eines per enfortir entitats i voluntaris, guanyar seguretat, tenir cura de les emocions, conèixer-se millor i aprendre a actuar a partir d’ara.
  • “Aspectes clau per aprendre a conviure amb la incertesa”, per dotar les persones voluntàries d’eines d’autoconeixement
  • “Com mantenim converses i relacions a distància”, per introduir com s’ha de fer la tasca voluntària d’atenció en aquests temps complexos, tenint en compte les emocions i l’estat d’ànim de les persones ateses.

L’Escola va néixer el 1996 i des d’aleshores ha evolucionat fins a convertir-se en un espai de trobada anual on els alumnes poden formar-se i intercanviar experiències. Cada any, s’inicia un procés participatiu en què es pregunta a les persones voluntàries i les entitats quines temàtiques els interessen per tal de decidir les formacions que s’impartiran.

Deixa un comentari