Llegint a casa: #novetatsDIXIT disponibles en línia (10)

Arribem al desè article d’aquesta secció, iniciada el mes de maig, que us apropa a casa les darreres novetats bibliogràfiques disponibles en línia incorporades al fons DIXIT.

Us presentem dues publicacions emmarcades en els àmbits de la discapacitat i l’autonomia personal, i a continuació, els darrers números de les revistes Migraciones i Zerbitzuan.

Nassarre Aznar, Sergio; Simón Moreno, Héctor. La accesibilidad de las viviendas en Europa: comparativa España, Alemania y Suecia. [s.l.]: Fundación Mutua de Propietarios, 2019. 1 recurs en línia (84 p.) Consulta en línia

La Càtedra UNESCO d’Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili contextualitza les dades de l’informe del 2018 La accesibilidad de las viviendas en España des d’una perspectiva europea i les compara amb Alemània i Suècia (països representatius del model nòrdic) posant l’èmfasi en la situació de Catalunya.

Llibre Blanc per a la formació, ocupació i treball de les persones amb discapacitat i especials dificultats als centres especials de treball de Catalunya. Barcelona: IESE; Associació empresarial d’economia social Dincat, 2019. 1 recurs en línia (92 p.) Consulta en línia

Estudi sobre la realitat i els principis que regeixen les accions a favor de la inserció laboral  de les persones amb discapacitat i necessitats especials. Es presenten les dades de la situació d’ocupabilitat i atur a Catalunya envers la resta de l’estat espanyol i s’analitza les singularitats del sector català i les empreses i entitats que s’hi dediquen. També es proposa un nou model d’integració sociolaboral que afavoreixi la viabilitat econòmica de les entitats contractants i els suports adaptats a les persones treballadores.

Publicacions periòdiques

Migraciones. Núm. 49, juny 2020. Diferents articles en matèria de migració internacional componen aquest número, des de diferents contextos i enfocaments teòrics: l’estudi de les emocions per comprendre els processos migratoris a partir de la història de vida de dones empleades de la llar; l’estil de vida transfronterer i l’adaptació d’una comunitat migratòria a la frontera d’Estats Units i Mèxic; o l’anàlisi del discurs a la premsa entorn al rescat del vaixell Aquarius a València i els drets humans.

Zerbitzuan. Núm. 71, juny 2020. Revista especialitzada en serveis socials i polítiques socials elaborada pel SIIS Centre de Documentació i promoguda pel Govern Basc. En destaquem els següents articles: “La intervención con la población gitana en España y sus autonomías” (examina la resposta de les comunitats en l’atenció al col·lectiu gitano); “Aportaciones desde una propuesta de musicoterapia con adolescencia adoptada en acogimiento residencial en Bizkaia: de la improvisación musical clínica a la cohesión grupal” (proposta experimental de musicoteràpia grupal amb adolescents residents a un centre d’acollida ); “Habitus: supervisión de la calidad asistencial desde la perspectiva doméstica de la atención” (model teòric per a la inspecció de centres residencials de gent gran des de la perspectiva domèstica).

Per a més informació, podeu consultar tots els especials de Llegint a casa: #novetatsDIXIT disponibles en línia, així com la resta d’articles del blog DIXIT especial COVID-19.   

Deixa un comentari