Èxit de participació en els Premis Retines

Els Premis Retines, promoguts pel Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya, estan cada vegada més disputats. No només pel volum creixent de projectes presentats –enguany ha rebut 21 propostes, un nou rècord de participació–, sinó també per la qualitat dels audiovisuals tant a nivell estètic com de guió.

El concurs premia cada any la millor proposta audiovisual (categoria general) i el millor vídeo de menys de dos minuts elaborat per joves. En la setena edició, totes dues han estat tan disputades que el jurat ha optat per repartir els dos premis (de 600 i 300 euros, respectivament) entre quatre propostes.

Els projectes participants en el certamen, de diferents gèneres audiovisuals, tracten una gran varietat de temàtiques socials, des del confinament –que va obligar a allargar el termini de presentació– fins als adolescents i joves migrants sols, el masclisme o la salut mental.

Trobareu totes les propostes presentades a la web de RetinES, i tot seguit us presentem els guanyadors:

Premi a la millor obra o projecte audiovisual en benefici de l’acció i/o activitat socioeducativa

 • Oh My Goig, sèrie de la productora Camille Zonca que emet Betevé Televisió.
  Es tracta d’un espai d’entreteniment i de reflexió que aborda les relacions afectives i sexuals d’adolescents i joves, així com el seu dia a dia amb qüestions que els afecten com el racisme, la precarietat laboral i la recerca d’habitatge. El jurat va valorar molt positivament el guió, el llenguatge, els seus personatges acurats, les bones interpretacions i l’originalitat del rodatge i recursos.
 • Cosint Espais, curtmetratge de l’Associació Escola de Cinema Almarge amb l’Espai 12@16 i la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec.
  És el resultat de quatre mesos de trobades entre un grup de dones grans del barri del Poble Sec i adolescents de l’espai 12@16 en el marc d’un projecte intergeneracional i de recuperació de la memòria històrica que emociona.

Premi a la millor obra o projecte audiovisual realitzat per joves de 18 a 30 anys

 • Que no puc què?, alumnes d’Educació Social de la Universitat de Barcelona.
  De ritme ràpid i missatge entenedor i treballat, aquest curt denuncia el masclisme en la infància i l’adolescència, a través de comentaris i tòpics que tothom ha sentit alguna vegada.
 • Toxicomanies en adolescents, alumnes d’Educació Social de la Universitat de Barcelona.
  Curtmetratge molt potent a nivell d’imatge, so i efectes visuals que convida a reflexionar sobre l’impacte del consum de drogues a l’adolescència.

Deixa un comentari