Llegint a casa: #novetatsDIXIT disponibles en línia (11)

Us presentem la darrera entrada del Llegint a casa, secció que quedarà aturada durant el mes d’agost. Aquesta vegada us recomanem un parell de publicacions sobre discapacitat i atenció centrada en la persona, i sobre l’ètica aplicada a la investigació amb infants i adolescents. A continuació també hi trobareu els darrers números de revista a text complet de Cuadernos de trabajo social i Sobre ruedas.

Garrido, Laura; González, Berta. Guía de Apoyo Activo. Madrid: Plena Inclusión España, 2019. 1 recurs en línia (134 p.) (Cuadernos de buenas prácticas) Consulta en línia

guia_apoyo_activo_blog

Aquesta guia descriu en què consisteix el Suport Actiu, un model orientat a les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament per afavorir el seu desenvolupament personal en la vida diària i la qualitat de vida. La peça clau és la interacció positiva (mitjançant el desglossament de les activitats, els diferents nivells de suport i el reforçament de la participació) i la planificació del suport actiu que s’ha d’adaptar a l’estil de vida de cada persona. Aporta unes breus indicacions per iniciar un procés d’implementació de Suport Actiu.

Guía práctica para la investigación ética en violencia contra la infancia y la adolescència. Barcelona: Universitat de Barcelona, Federación de Asociaciones para la Prevención del Maltrato Infantil, 2019. 1 recurs en línia (154 p.) Consulta en línia

guia_etica_violencia_infancia_blog

Guia del Grup d’Investigació en Victimizació Infantil i Adolescent de la Universitat de Barcelona que orienta el professional en els principis ètics bàsics per a la recerca amb infants i adolescents víctimes de violència en l’àmbit de les ciències socials. La finalitat és que l’investigador garanteixi el benestar i la protecció dels drets del menor en tot el decurs de l’activitat professional. Es desenvolupa a partir de la revisió d’estudis, codis ètics i protocols internacionals i compta amb les aportacions i experiències d’experts d’àmbit espanyol i llatinoamericà.

Publicacions periòdiques

Cuadernos de trabajo social. Vol. 33, núm. 2, juliol-desembre 2020Revista que recull, en aquest número, diversos articles d’àmbit internacional: el treball social ocupacional i el seu exercici professional; l’aplicació del teatre terapèutic en reclusos a una presó de Xile; i la síndrome d’alienació parental en contextos familiars on no hi ha separació de la parella ni litigi per la custòdia dels fills a Saltillo (Mèxic).

Sobre ruedas. Núm. 103, 2020. Revista publicada per l’Institut Guttmann dedicada a la diversitat funcional i la neurorehabilitació. Aquest número, que s’emmarca en la situació present, dedica dos dels seus articles a analitzar els efectes de la covid-19: “Las personas con discapacidad ante un tsunami llamado covid-19” i “Programa de Neurorrehabilitación para el tratamiento de las secuelas post covid-19”.

 

Per a més informació, podeu consultar tots els especials de Llegint a casa: #novetatsDIXIT disponibles en línia, així com la resta d’articles del blog DIXIT especial COVID-19.   

 

Deixa un comentari