L’activitat de DIXIT durant l’any 2020

Des de DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials us oferim mes rere mes –i des de ja fa més d’una dècada- un seguit de serveis, productes documentals i activitats de gestió del coneixement en l’àmbit d’afers socials per donar resposta a les vostres necessitats professionals i acadèmiques.

Com en qualsevol projecte, és important valorar el seu impacte i les dades estadístiques ajuden en aquesta tasca. És per això que a continuació, posem a la vostra disposició un resum general de les activitats que hem dut a terme a DIXIT durant el 2020, un any en què la pandèmia de la COVID-19 va capgirar el món i també la nostra forma de treballar i relacionar-nos.

A causa de les mesures per combatre la propagació del SARS-CoV-2, es van potenciar les activitats i l’atenció virtual. Podeu accedir a més informació sobre tots els serveis i recursos clicant sobre les fotos.

Activitats

La pedagoga Anna Ramis durant una de les xerrades en línia del 2020.

Durant el 2020 hem organitzat 37 conferències, que a partir de la primavera van adoptar un format virtual per garantir la seguretat de ponents i assistents, i alhora arribar a un major públic. En total, les xerrades han comptat amb 4.442 assistents, gairebé el doble que l’any passat, principalment professionals d’afers socials, però també estudiants, persones usuàries dels serveis socials i persones interessades en les qüestions tractades. A més, 352 estudiants han participat en les 14 visites guiades realitzades als centres DIXIT, i que s’han vist reduïdes des del mes de març d’acord amb les mesures de prevenció de la pandèmia.

Fons bibliogràfic

Alguns dels prestatges de DIXIT Vic.

S’han creat 612 nous registres bibliogràfics, que suma un fons total documental acumulat de 24.214 exemplars. Al llarg de l’any, hem realitzat un total de 548 préstecs, menys que en anys anteriors a causa del confinament i les recomanacions sanitàries. És per això que s’ha potenciat la presència de títols disponibles en línia al nostre portal.

Consultes

Gairebé 2.000 professionals es van adreçar als nostres centres DIXIT durant l’any passat per fer consultes, cercar informació o demanar assessorament bibliogràfic principalment de forma telemàtica.

Productes documentals

Una dona consulta un dossier temàtic DIXIT.

Hem elaborat 11 dossiers temàtics sobre temes com “Viure en temps d’incertesa”, “Trauma i trastorn per estrès posttraumàtic o “Concepció social de la mort”, entre d’altres. I també hem editat 17 seleccions de novetats bibliogràfiques, que el mes de gener va canviar la periodicitat de bimestral a mensual i que durant el confinament es va convertir en setmanal. A començament d’any, a més, es va adaptar el disseny de tots dos productes per fer-los més accessibles per a persones amb discapacitat.

Portal DIXIT

La nostra pàgina web ha rebut 123.094 visites i 319.810 visualitzacions de pàgines.

Butlletí electrònic

Un home llegeix el butlletí DIXIT des del seu telèfon intel·ligent.

El Butlletí DIXIT compta amb 7.439 subscriptors i hem publicat 24 butlletins.

Xarxes socials

A Twitter hem publicat 1.548 missatges i ja tenim 6.365 seguidors.

A Facebook se n’han fet 265 i en tenim 4.661.

Una persona consulta el blog de DIXIT des d’una tauleta.

Al blog s’han fet 78 publicacions i hem rebut 9.814 visitants, 1.862 més que l’any anterior, ja que el blog de DIXIT va esdevenir una important via de comunicació durant el primer estat d’alarma.

Deixa un comentari