L’empremta de 40 anys de treball social a Catalunya

Com apuntava l’escriptor francès Gustave Flaubert, la vida ha de ser una educació contínua. I és que el món no para de girar i amb ell sorgeixen noves necessitats que ens porten a un aprenentatge permanent per tal de trobar respostes a escala personal i professional i així, mantenir-nos actualitzats i preparats per a les noves circumstàncies. Una mostra de la importància de perpetuar i fer créixer els coneixement la trobem en l’exposició virtual organitzada pel Col·legi de Treball Social de Catalunya (TSCAT) que repassa les últimes quatre dècades de la professió a través d’una seixantena de títols que aborden diferents temàtiques i àmbits del treball social.

Sota el títol “40 anys de llibres. Recorregut històric per les publicacions del Col·legi de Treball Social”, la mostra s’estructura en cinc apartats: Monografies, Dossier de Treball, Temari d’Oposicions, Miscel·lània i Premi Dolors Arteman. Qui la visiti podrà navegar per la informació destacada de totes les publicacions, descarregar aquelles disponibles en format PDF i veure videoentrevistes en què els propis autors i persones relacionades exposen els aspectes i els continguts més rellevants del seu treball.

¿L’objectiu? Per una banda, donar a conèixer el fons obert a totes les possibilitats de publicacions anteriors i actual, però sobretot incentivar la recerca i l’escriptura entre les i els professionals de l’àmbit social perquè segueixin compartint les seves experiències i reflexions. En definitiva, seguir visualitzant les diverses metodologies, modalitats i tècniques del treball social; estimular la recerca en treball social a Catalunya mitjançant la publicació i divulgació; difondre i divulgar el coneixement científic del sector, i recuperar i donar a conèixer la memòria històrica del treball social a Catalunya.

Als centres DIXIT trobareu nombroses publicacions editades pel TSCAT, algunes de les quals formen part de l’exposició virtual, així com una extensa bibliografia sobre treball social. També podeu consultar la conferència organitzada DIXIT “Per què és important la recerca als serveis socials i com podem fomentar-la?”, en la qual es va reflexionar sobre quin és el paper de la recerca al sistema de serveis socials, com es poden generar espais per a la promoció de la recerca i les diferents metodologies existents.

Deixa un comentari