Escrius? Participa en el VI Concurs de Relats Marià Casadevall!

Les conseqüències psicoemocionals i socials que està provocant la crisi de la COVID-19 seran el tema central de la nova edició del Concurs de Relats Marià Casadevall, que organitzen conjuntament DIXIT Girona, la Fundació Campus Arnau d’Escala, la delegació a Girona del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i l’Ajuntament de Girona.

Tota persona coneixedora o interessada en el tema i que sigui major de divuit anys pot participar amb un únic escrit que no hagi estat guardonat en altres concursos literaris, en català, original i inèdit. Els relats poden estar inspirats en experiències personals i socials que mostrin, per exemple, com afecten les restriccions i mesures de prevenció del virus als infants, adolescents i joves, o quin impacte tenen les situacions d’aïllament en les persones grans que viuen soles o persones amb discapacitat. També poden ser narracions sobre com fan front a aquestes realitats els professionals de l’acció social.

Consulta les bases del concurs i anima’t a escriure el teu relat! El pots enviar fins al 30 de setembre a l’adreça electrònica info@campusarnau.org. La segona quinzena d’octubre s’entregaran els guardons en un acte que se celebrarà a DIXIT Girona i que inclourà una conferència sobre la temàtica del concurs.

La persona guanyadora tindrà un abonament cultural per a les llibreries dels Gremis de Llibreters de Catalunya per valor de 200 euros, i la de finalista, un de 100 euros. A més, totes dues obres es publicaran en format digital a la pàgina web de la Fundació Campus Arnau d’Escala i al portal DIXIT.

Dues noies s’abracen – Gabrielle Caro

Sis anys de certamen

Aquesta iniciativa fou creada l’any 2016  en memòria de l’educador i treballador social gironí Marià Casadevall, director del Centre d’Acolliment i Serveis Socials La Sopa des de 1995 fins a la seva mort prematura, el 2003. Casadevall també fou membre de l’Escola d’Educadors Especialitzats de Girona durant tot el temps que va estar en funcionament,  i membre del consell de redacció de la Revista de Treball Social que edita el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya.

L’objectiu del certamen és promoure la sensibilització envers temàtiques socials i donar visibilitat a l’acció social, les històries dels anys anteriors han versat sobre les persones sense llar, l’estigma com a desencadenant de la marginació social, la soledat no volguda, la significació del treball en la història de vida i les experiències de solidaritat per fer front a la crisi de la COVID-19.

Deixa un comentari