#LecturesDIXIT: La discapacitat explicada en primera persona

La transició d’una persona trans, viure durant dècades amb una depressió, l’arribada al país d’acollida després d’anys cercant una vida millor… són algunes de les històries en primera persona editades en els darrers mesos. Les vivències personals ajuden a comprendre millor les problemàtiques i a empatitzar amb les persones que les pateixen.  

És per això que reprenem la sèrie #LecturesDIXIT per suggerir-vos alguns títols escrits en primera persona disponibles a DIXIT i que podeu reservar emplenant aquest formulari. I com per encarar les dificultats cal ser optimista (com si no, trobarem solucions), la primera entrada recull un bon grapat d’històries de superació en l’àmbit de la discapacitat: 

 • Relats d’estimació, coratge i resiliència: vivències de pares i mares amb un fill/a amb discapacitat intel·lectual 
  Pares i mares d’infants i joves amb discapacitat expliquen les seves vivències i recorreguts vitals, i que difícil és sovint l’afrontament de la discapacitat intel·lectual i el suport dels fills i filles. El Consorci Sant Gregori de Girona, referent en l’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual, va editar aquest recull de relats amb motiu del seu 25è aniversari per visibilitzar l’esforç, la dedicació i el coratge de les famílies de persones amb discapacitat. 
 • Lo puedo conseguir: historias de superación personal 
  Recull de 13 relats de persones amb discapacitat (física, psíquica, sensorial o orgànica) expliquen amb naturalitat i optimisme com és viure amb diversitat funcional i posen en relleu com és d’important l’actitud personal davant les dificultats en àmbits com l’educació, l’empresa, l’esport o la música. Exemples de coratge, esforç i de superació de barreres tant físiques com mentals. 
 • No sabes lo que me cuesta escribir esto: la historia de cómo recuperé el lenguaje 
  Memòria d’una recuperació, en què Olivia Rueda narra com després de diverses operacions a causa d’una malformació al cervell, va patir un ictus i en despertar, tot havia canviat: no sabia ni parlar ni escriure. En forma de diari íntim, de forma àgil i fresca, ens apropa al procés vital de lluita i superació que va viure. Conté un epíleg il·lustrat de Miguel Gallardo.  
 • Superar la dislexia: una experiencia personal a través de la investigación 
  Luz Rello és una de les científiques més reconegudes del nostre país, és dislèxica i de petita també va patir els seus efectes. Ha fundat Change Dyslexia, una empresa social que desenvolupa eines per a la detecció precoç i la millora de la dislèxia com Dytective, de la qual va parlar en aquesta conferència DIXIT. En aquest relat personal i rigorós, explica la seva història i proporciona eines i recursos a famílies, terapeutes i docents per ajudar els infants que la pateixen. 

3 Comments Add yours

Deixa un comentari