La Biblioteca Social s’acomiada amb molta feina feta

La Fundació Biblioteca Social tanca les portes, però no és un comiat trist: l’entitat entén que, després de més de set anys, ha complert gran part dels seus objectius fundacionals. En aquest temps, al blog hem parlat sobre aquesta iniciativa sense ànim de lucre que tenia com a objectiu compensar els equilibris socials mitjançant projectes fets per les biblioteques públiques.  

Tot i així, la seva missió no queda orfe: la Fundación Alonso Quijano en pren el relleu assumint l’organització anual del Premi Biblioteca Pública i Compromís Social, i donant continuïtat als projectes més significatius de la Fundació Biblioteca Social. 

La Fundación Alonso Quijano, entitat també privada, independent i sense ànim de lucre, amb seu a Màlaga, treballa activament des del 2000 en diversos projectes: envia llibres a ONG internacionals, fomenta la lectura a infants hospitalitzats, ensenya el castellà a migrants adults i ofereix de forma gratuïta llibres, conferències i formació. 

Després del cessament de les activitats, encara es podrà accedir a la web de la Fundació Biblioteca Social fins al 2024 i consultar els vídeos dels projectes guanyadors del premi Biblioteca Pública i Compromís Social, el mapa de projectes socials de biblioteques i el tutorial en línia “Fes el teu projecte”, en el qual es donen unes pautes per facilitar la creació de projectes socials. 

Premi anual Biblioteca Pública i Compromís Social 

El 2019 va ser la sisena i darrera edició del premi; la pandèmia de la COVID-19 i les mesures per al seu control van pausar aquesta celebració anual. La Biblioteca de Soto del Real de Madrid se’l va endur pel seu projecte “Te haré de la vida un cuento”.  

Aquest premi ha recompensat des del 2014 els projectes de les biblioteques públiques adreçats als sectors més vulnerables de la societat. Aquest guardó ha estat un reconeixement a la seva tasca en l’àmbit social, n’ha donat visibilitat i  ha potenciat la realització de les seves propostes.  

Deixa un comentari