#RecomanacionsDIXIT: famílies de la petita pantalla

Aprofitant que s’apropa Nadal i que és l’època de reunions familiars per excel·lència, us proposem una selecció de sèries protagonitzades per famílies, com hem fet anteriorment amb salut mental i identitat LGTBI. Es tracta d’històries que, més enllà de fer-nos riure i plorar mentre connectem amb els seus personatges, també ens mostren situacions, problemes i models familiars d’allò més diferents i que evidencien que afortunadament no totes les famílies són iguals. 

This is us 

Aquesta sèrie, a punt d’estrenar la seva sisena i última temporada (Amazon Prime Video i Fox), narra la història de la família Pearson, on quatre persones diferents han nascut el mateix dia. La sèrie arranca amb el part de trigèmins el dia de l’aniversari del pare, i ens presenta als bessons Kate i Kevin -que es troben vitalment perduts- i a en Randall, un exitós professional del sector financer que troba el seu pare biològic. This is us és una història commovedora, tendra, amb píndoles tristes i els seus moments alegres i emocionants. 


Shameless 

Després d’onze temporades, aquesta multipremiada comèdia dramàtica (Movistar+) ha tancat la història de la disfuncional família Gallaher. La sèrie ha narrat el dia a dia d’en Frank, el pare de la família, solter, alcohòlic, egoista i amb poca ètica moral, i dels seus sis fills, intel·ligents i més que capaços de sobreviure per ells mateixos. És la Fiona, la germana gran, qui s’encarrega de la criança dels seus germans i del benestar de la família, mentre tots els seus membres fan front als seus problemes personals i d’identitat. Aquest remake de la sèrie homònima britànica, molt més trista i pessimista, té un to fresc i gamberro que impedeix avorrir-se i arranca somriures tot i les desgràcies dels Gallaher.   


The Letdown 

Aquesta sèrie (Netflix) ens narra les aventures de l’Audrey, una mare primerenca que assisteix a un grup de criança i postpart. Aquesta història coral ens ensenya la multitud de canvis que implica la maternitat i el constant aprenentatge. The Letdown ens mostra com un matrimoni ha de lidiar amb els cicles de son alterats del seu nadó, la presència constant dels sogres o les comparacions entre els pares. 


Kidding 

Aquesta comèdia dramàtica protagonitzada per Jim Carrey (Movistar+) ens mostra la vida d’en Jeff, un famós presentador de la televisió infantil que veu com la seva família cau a trossos. La vida d’ensomni que un home massa bo mostra per la pantalla petita de les televisions no té res a veure amb la seva vida personal. 


Maid 

Aquesta minisèrie de 10 episodis (Netflix) basada en una història real, ens narra la dura vida de l’Alex, una mare molt jove que fuig del seu marit maltractador per donar una vida millor a la seva filla de tres anys. La protagonista es troba desemparada i ha de buscar-se la vida per a tirar endavant, refer-se i, qui sap, si fer realitat els seus somnis truncats per l’embaràs no buscat. Una sèrie sensible, intimista i corprenedora que ens mostra la violència de gènere, la lluita de classes i la resiliència d’una mare. 


Aquestes són només algunes de les sèries sobre famílies que actualment s’estan emetent a les diferents plataformes, però n’hi ha moltes, com Transparent –de la qual ja us vam parlar a l’entrada de sèries sobre LGBTI-, Years & Years –que acompanya la família Lyons durant 15 en un futur distòpic- o clàssics moderns com Modern Family, The Middle o Joc de Trons. 

Deixa un comentari