Les conferències DIXIT més vistes del 2021

Els centres DIXIT organitzen i acullen durant tot l’any múltiples conferències i presentacions de diferents temes de serveis socials. Són totalment gratuïtes i des de l’esclat de la pandèmia se celebren virtualment. 

La gran majoria de les activitats es graven en vídeo i es poden recuperar a la secció DIXIT TV de la nostra web. En molts casos també trobareu els materials de suport utilitzats pels ponents i la transcripció de la xerrada en PDF accessible per donar compliment a la directiva europea d’accessibilitat web dels organismes públics. També trobareu els vídeos al nostre canal de YouTube

Si no us voleu perdre cap conferència, podeu donar-vos d’alta al Club DIXIT i setmanalment rebreu informació de totes les activitats realitzem. A continuació repassem les conferències més vistes d’aquest 2021: 

“Envelliment i diversitat sexual i de gènere” 

En la conferència més vista de l’any, organitzada per DIXIT Vic, José Benito Eres, activista LGBTI i president del GAG (Grup d’Amics Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals), va plantejar diferents qüestions a Josep Maria Mesquida, treballador social, doctor especialitzat en persones grans LGBTI i professor de la Universitat de Barcelona. 

Durant el diàleg, van aportar perspectiva i dades sobre la situació en matèria de diversitat sexual de les persones grans, van reflexionar sobre els models gerontològics i van compartir experiències en atenció i suport que realitzen les entitats amb aquest col·lectiu. Podeu trobar més informació de la conferència en aquest enllaç

“De 0 a 3 pantalles, res! L’ús de pantalles en infants de 0 a 3 anys” 

DIXIT va retransmetre aquesta conferència en què Anna Ramis, pedagoga i professora associada de la Universitat Ramon Llull, va plantejar la problemàtica de la sobreexposició a les pantalles en infants amb un enfocament allunyat del relativisme. 

La ponent va plantejar la problemàtica de la sobreexposició a les pantalles en infants, des del punt de vista de la seva salut i els seus drets, per ajudar els professionals dels serveis socials, i també pares i mares, a millorar algunes competències, trencar tòpics educatius falsos i presentar alternatives de lleure i aprenentatge a les pantalles. Podeu descobrir-ne més aquí.  

“Crisi i desigualtats en temps de COVID-19. Diàlegs amb persones d’orígens diversos” 

DIXIT Girona va organitzar aquesta xerrada virtual per parlar de com les situacions de dificultat i desigualtat s’han agreujat a causa de la crisi de la COVID-19, provocant patiment a moltes persones. 

A partir de diferents diàlegs amb persones d’origen diferents van reflexionar sobre els grans reptes que hauran d’afrontar els serveis d’atenció a les persones, i es van abordar qüestions com la inserció laboral, la formació o la participació social. Teniu tota la informació en aquest enllaç.  

“La prevenció de les violències masclistes a l’adolescència a través de la música” 

La coordinadora de projectes de recerca a la Fundació Surt, Alba Elvira, va centrar aquesta xerrada organitzada per DIXIT en com s’expressen les desigualtats de gènere i les violències masclistes a l’adolescència. 

La ponent va explicar com les representacions de la masculinitat i la feminitat a les cançons i videoclips afecten les expectatives, les actituds i els comportaments de les noies i els nois adolescents. També va parlar sobre els reptes del professorat davant la reproducció dels rols masclistes i la prevenció de les violències masclistes. Podeu recuperar-la en aquest enllaç

“Acompanyant la parentalitat. Els espais de formació per a famílies en situació de vulnerabilitat social” 

DIXIT Girona va acollir aquesta xerrada en què es va donar a conèixer l’experiència del grup d’acompanyament per a mares, pares i acollidors/es que des de fa nou anys es porta a terme al Consell Comarcal de l’Alt Empordà per a famílies en situació de vulnerabilitat social. 

L’activitat va permetre aprofundir en els detalls d’aquesta proposta d’intervenció grupal que té com a objectiu prioritari reforçar les relacions paternofilials per afavorir el desenvolupament i l’exercici de la parentalitat de manera que es garanteixi al màxim el desenvolupament de l’infant. Podeu recuperar tots els detalls aquí

Esperem poder seguint oferint-vos continguts de qualitat i interessants sobre els drets socials durant el proper any i desitgem comptar amb la vostra assistència. 

Deixa un comentari