L’activitat de DIXIT durant l’any 2021 

Des de DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials oferim, des de fa gairebé 15 anys, un seguit d’activitats, serveis i productes documentals adreçats a professionals dels serveis socials –tant aquells en actiu com els que encara estan estudiant-, però també de les persones ateses i de gent interessada en les qüestions tractades.  

A continuació, posem a la vostra disposició un resum general de les activitats que vam dur a terme a DIXIT durant el 2021, un any encara molt marcat per la pandèmia de la COVID-19. Podeu accedir a més informació sobre tots els serveis i recursos clicant sobre les fotos.  

Activitats 

Durant el 2021 vam organitzar 33 conferències en línia, un format adoptat arran de l’esclat de la pandèmia que permet garantir la seguretat de ponents i persones assistents i arribar a un públic més ampli. En total, 2.844 usuaris han assistit a les conferències. A més, quan la situació epidemiològica ho ha permès, hem obert les portes a 441 estudiants que, en 20 visites guiades, han explorat i descobert les instal·lacions i el fons documental dels diferents centres DIXIT. 

Fons bibliogràfic 

Durant l’any passat es van crear 894 nous registres bibliogràfics a DIXIT. Això fa que tinguem més de 25.260 exemplars per a consulta i préstec, tant de forma presencial com telemàtica, àmbit que s’està potenciant: s’han incorporat molts títols disponibles en línia i hem habilitat un formulari de reserva de documents i un altre per sol·licitar articles de revistes escanejats. En total, es van fer 1.029 préstecs, dels quals 875 van ser a persones usuàries i 154, a altres biblioteques.  

Consultes 

Al llarg de l’any, gairebé 2.000 persones van adreçar-se als centres DIXIT per fer consultes, cercar informació o demanar assessorament bibliogràfic, per bé que la majoria ho van seguir fent de forma telemàtica. Els centres DIXIT estan oberts i s’hi apliquen mesures per prevenir la COVID-19 com són l’ús de la mascareta, la limitació de l’aforament o la desinfecció dels espais.  

Productes documentals 

Durant l’any 2021 vam elaborar 11 dossiers temàtics sobre temes tant diversos com la discapacitat i els trastorns de conducta, entrenar la memòria per combatre el deteriorament cognitiu o les famílies enllaçades, entre d’altres. També vam editar 11 seleccions de novetats bibliogràfiques. Tots els productes documentals que publiquem estan acompanyats d’una versió en PDF accessible per facilitar la consulta a persones amb alguna discapacitat visual.  

Portal DIXIT 

La nostra pàgina web va rebre 119.861 visites i 309.047 visualitzacions de pàgines. 

Butlletí electrònic 

Durant l’any passat vam publicar 34 butlletins DIXIT (inclòs el monogràfic Europa Social), que es van enviar als nostres 8.042 subscriptors. 

Xarxes socials 

A finals de setembre vam posar en marxa el nostre Instagram, en el qual hem fet 42 publicacions i ens segueixen 230 persones. 

A Twitter vam fer 1.306 piulades als nostres 6.631 seguidors. 

A Facebook vam publicar 172 missatges per a les 4.628 persones que ens segueixen en aquesta xarxa. 

Durant el 2021 vam potenciar el nostre canal de Youtube, en el qual es poden trobar tots els vídeos de les conferències DIXIT i altres activitats del Departament. Hi ha 410 vídeos sobre diferents temàtiques sobre els drets socials. 

Al blog vam publicar 52 entrades i va rebre 8.822 visites i 15.596 visualitzacions, tant des del nostre país com des de la resta del món. 

Deixa un comentari