L’auge de les curses infantils adaptades 

on

L’esport no hauria de tenir barreres. Fer esport i activitats que beneficiïn la qualitat de vida és un dret universal que té tothom, però hi ha infants que es veuen privats d’aquestes activitats de lleure per tenir dificultats motrius. Les curses i festes populars comencen a obrir-se a aquest col·lectiu. 

La festa de Sant Roc del barri Gòtic de Barcelona, celebrada a l’agost, va ser la primera en organitzar una cursa infantil adaptada per a infants amb dificultats motrius. La impulsora va ser la Noemí Font, la mare de l’Emma Joana, una nena amb espina bífida que es desplaça amb caminador i que volia fer una cursa. Entre aplaudiments i crits d’ànims de familiars, amics i la resta del públic, els 30 infants participants van superar-se a sí mateixos per arribar a la meta immensament feliços. 

Aquella va ser la primera de moltes altres curses infantils adaptades que s’han organitzat a Catalunya: Vic, Girona, Cerdanyola del Vallès, Cardedeu, Sabadell, Reus, Tarragona, Santa Coloma de Gramenet… Curses amb un recorregut adaptat i amb una distància assolible donades les seves condicions que els permet creuar la meta i no sentir-se frustrats.  

Les iniciatives lúdiques d’aquesta mena serveixen per visibilitzar la situació en la qual es troben els infants amb dificultats motrius i són una forma d’inclusió social i de millorar la seva autoestima i salut. També serveixen per reclamar l’adaptació de molts altres àmbits de la vida que els nens i nenes amb mobilitat reduïda no poden gaudir en plenitud com l’accés a parcs infantils adaptats, activitats extraescolars o una escola inclusiva. 

Esport inclusiu en el dia a dia 

La Fundació Esports sense barreres, organització sense ànims de lucre promou a nivell estatal l’esport de les persones amb mobilitat reduïda. La institució de caràcter privat desenvolupa i finança programes que faciliten l’accés a l’exercici i la millora de la qualitat de vida que això comporta. També sensibilitza i ofereix forma per a la creació de material esportiu adaptat, i organitza conferències i activitats sobre la temàtica. 

Deixa un comentari