Les aplicacions socials del Mobile World Congress 2022 

Aquesta edició del Mobile World Congress 2022 ens ha portat idees per implementar la futura xarxa 6G el 2030, càrregues de bateria molt ràpides, telèfons plegables que recorden els primers que vam tenir a les mans i, fins i tot, el telèfon més car del món. Però també ens ha deixat algunes iniciatives de caràcter social molt interessants que repassarem a continuació: 

CoActuem per la Salut Mental és un projecte de recerca que ha rebut finançament del programa de recerca i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea. Gestionat per la Federació Salut Mental Catalunya i el grup OpenSystems de la Universitat de Barcelona, pretén millorar les xarxes de suport social en salut mental convertint les persones amb problemes de salut mental i els seus familiars en protagonistes de la investigació i la recerca. 

– El robot social ARI II (Assistent Robòtic Intel·ligent) és el nou model d’assistent per ajudar la gent gran. Aquest robot intel·ligent facilita l’atenció a les persones grans, ajudant-les a recordar la pauta adient de medicació o la data d’una visita mèdica, entre altres. Aquesta nova versió de la presentada al MWC de l’any passat és capaç de desplaçar-se per tot l’habitatge i incorpora una major capacitat d’interacció amb l’usuari. 

– La BCN Inclusive Coding és un projecte que busca empreses compromeses que vulguin donar oportunitats a persones amb perfils vulnerables però amb talent en l’àmbit digital. Aquestes noves contractacions són oportunitats per a persones en risc d’exclusió social per motius de gènere, ètnia o situació laboral. Les oportunitats professionals per a aquest col·lectiu són inferiors i el percentatge d’inserció laboral és molt reduït. El projecte està impulsat per la Mobile World Capital Barcelona, la Creu Roja Catalunya, la Fundación Esplai, Factoria F5, MigraCode Barcelona i Open Cultural Center. 

– El programa MindfulPlay promet convertir l’educació en un joc. És un programa educatiu per apropar el mindfullness, la naturalesa, la cuina o l’art, entre d’altres, a les famílies amb situació de vulnerabilitat fent servir els videojocs i la realitat virtual. Es tracta d’un projecte entre la Fundació Educativa Terrassa, AD’Iniciatives Socials i Delaguila. 

Uns dies abans de la celebració del Mobile World Congress també es van presentar altres aplicacions socials en les quals el congrés de mòbils estava involucrat, com el projecte ZOOHHH!, que compta amb la participació del Zoo de Barcelona, l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, Vodafone i la Fundació “la Caixa” i amb la col·laboració del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori i Fundació El Somni dels Nens. 

Es tracta d’una iniciativa pilot que ha començat a Sant Joan de Déu. Desenvolupada amb tecnologia 5G i hologràfica, una pantalla hologràfica que emula un mirador de natura equipat a la sabana del Sahel i que, fent gaudir els infants ingressats una experiència interactiva i educativa, millora l’estat d’ànim i redueix l’impacte de l’hospitalització. 

One Comment Add yours

Deixa un comentari