Cultivem família 

El 15 de maig és el Dia Internacional de les Famílies i, per celebrar-ho, el Departament de Drets Socials ha preparat un programa d’activitats que, amb el títol “Cultivem família”, vol posar en valor tot allò que aporta viure la cultura en família: compartir temps d’oci, reforçar els vincles intergeneracionals, la transmissió de valors i conèixer els orígens, llengües i tradicions diferents, entre altres. 

Seran activitats de petit format com contacontes, titelles o teatre, entre altres, i se centraran en les arts (música, pintura, literatura, cinema, teatre, museus, etc.), els coneixements en general (ciència, història, etc.) i les sensacions i els sentiments per obrir espais de diàleg compartits en família, que ajudin a la socialització i a la capacitat de relació amb altres persones.  

L’acte central se celebrarà a Lleida el 15 de maig i consistirà en un espectacle familiar conduït pel divulgador científic David Jiménez, molt conegut pels experiments que fa adreçats a mares, pares, fills i filles. A més, serà accessible per a persones sordes gràcies al servei d’interpretació de llengua de signes de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA). 

La resta tindran lloc entre el 12 al 16 de maig a Reus, Badia del Vallès, Sant Julià de Vilatorta, La Pobla de Mafumet, Tortosa, L’Escala, Palamós i Porqueres (consulta les activitats). Seran a l’aire lliure, en espais pròxims als serveis d’orientació i acompanyament a famílies (SOAF) per tal de donar a conèixer aquest recurs on les famílies poden parlar amb calma i confiança de la criança i rebre suport.  

Recursos DIXIT per a famílies i professionals 

A DIXIT trobaràs nombrosos recursos que aborden l’àmbit de la família en el seu sentit més ampli, des de publicacions com El despertar de la granoteta, per fer ioga en família, o un estudi sobre les repercussions positives i negatives de les noves tecnologies, fins a dossiers temàtics sobre famílies enllaçades, migrades o en situació de vulnerabilitat.  

Al portal també trobaràs els vídeos editats pel Departament per acompanyar les famílies en la criança positiva, i els de les xerrades organitzades per DIXIT que aborden qüestions tan diverses com la coeducació dels infants o l’acompanyament de famílies amb fills i filles amb pluridiscapacitat. Les pròximes conferències de l’àmbit de les famílies se centraran en l’autoritat parental no violenta amb joves violents i la importància de l’autoestima en infants i adolescents. 

Deixa un comentari