Torna la Setmana del Llibre Social 

Cada any arriben al mercat literari nombroses publicacions que aborden temàtiques socials des de diferents perspectives com una societat més justa, igualitària en drets i oportunitats i diversa on les cures, l’educació i la salut mental, entre altres, estiguin al centre. Una bona mostra d’aquesta activitat és la Setmana del Llibre Social, organitzada per Social.cat, que entre del 7 a l’11 de juny viurà la seva segona edició, després de la bona acollida de la primera edició celebrada al novembre de l’any passat. 

Autors i autores, editorials i llibreries organitzen un seguit d’activitats gratuïtes per reivindicar el paper de totes les persones que participen durant la creació, publicació i consum de les obres literàries que tracten aquests temes socials. També pretén aglutinar les lletres socials tot presentant novetats editorials i referents, així com alimentar el debat i la reflexió entorn aquestes qüestions. 

En aquesta segona edició (podeu consultar el programa i reservar plaça en aquest enllaç), es pot assistir a debats com “Joves i salut mental: un binomi en equilibri?”, en la qual es presentarà el llibre Los brotes negros, d’Eloy Fernández Porta, i es parlarà del jovent i la seva salut mental. També destaquen xerrades de temàtiques socials com “Violències masclistes: sobrevivint al patriarcat”, amb la periodista i escriptora Natza Farré, o “Racisme, identitat i gènere: la veu de les dones racialitzades”, amb la rapera Miss Raisa. 

Milers de llibres a un clic 

Les persones interessades en la literatura social trobaran a DIXIT més de 23.500 monografies (assaigs, estudis i informes, però també novel·les, contes i còmics), obres de referència i documents audiovisuals i multimèdia; més de 250 publicacions periòdiques; literatura grisa, opuscles, fullets; i butlletins d’entitats i associacions.  

A més, el fons de DIXIT està integrat en el Catàleg de Biblioteques Especialitzades la Generalitat (BEG) i en el Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC), que compta amb més de 5 milions de títols i dona accés a més de 10 milions de documents físics. 

Deixa un comentari