#RecomanacionsDIXIT: La vida jove a les sèries 

Sense exàmens, de vacances, bon temps i més temps lliure… L’estiu és l’època de la joventut per excel·lència i des de DIXIT et suggerim diverses sèries sobre aquesta etapa de la vida: els somnis, les crisis d’identitat, el descobriment sexual, la tria de camins, el valor de l’amistat… Si busques més sèries per veure aquest estiu, al blog també trobaràs propostes sobre LGTBI, la salut mental i famílies

– Derry girls (Netflix) 

Aquesta comèdia es desenvolupa a Derry, Irlanda, durant la dècada dels 90, amb el conflicte nord-irlandès de fons. La sèrie narra amb humor la transició cap a la maduresa del grup de noies protagonistes que cursen la secundària en una escola de monges. 

– In my skin (Filmin) 

Guanyadora del Premi Bafta a millor sèrie dramàtica i millor guió el 2022, explica la vida adolescent de la Bethan, les seves inseguretats i ansietats. La protagonista mostra diverses versions de si mateixa a amics i familiars per fingir que tot va bé i només els espectadors poden veure la crua realitat que l’envolta. 

– Komi-san no puede comunicarse (Netflix) 

Aquesta sèrie d’anime explica la història de Komi-san, una noia amb fòbia social que és incapaç de pronunciar cap paraula. Però que no pugui comunicar-se no implica que no vulgui fer-ho. El seu somni és tenir cent amics i, amb l’ajuda del seu primer company, que entén què li passa, intentarà aconseguir-ho.   

– Sex Education (Netflix) 

Amb una quarta temporada confirmada, és una de les sèries més populars de la plataforma. Narra la història d’Otis, el fill d’una sexòloga, que obre una consulta al seu institut per resoldre els problemes i inquietuds sexuals dels seus companys amb l’ajuda d’una noia de classe. La sèrie parla obertament i sense tabús de sexe i de pràctiques sexuals, de filies i pors, de la identitat sexual i l’amor. 

– Euphoria (HBO) 

Amb Zendaya com a cara reconeguda i emblema d’una sèrie elogiada i controvertida a parts iguals, s’hi explica la història d’un grup de joves estudiants entre drogues, sexe, recerca d’identitat, trauma, amor, les xarxes socials i l’amistat. Aquest any s’ha estrenat la segona temporada. 

– Heartstopper (Netflix) 

Aquesta sèrie dramàtica i d’amor LGBTIQ+ està basada en un webcòmic que es publicava a Tumblr amb més de 52 milions de visualitzacions i la novel·la gràfica d’Alice Oseman. Ens explica la història de dos estudiants que van a una escola exclusivament masculina i descobreixen que el que senten l’un per l’altre és més que una amistat mentre han de fer front als problemes de fer-se adult i a l’escola. 

– Merlí: Sapere Aude (Movistar+ i TV3) 

La seqüela de la sèrie de TV3 Merlí se centra en Pol Rubio, l’alumne preferit d’en Merlí. Volent imitar el seu mentor, es matricula a la facultat de Filosofia, lloc on fa nous amics i coneix una professora molt peculiar. La sèrie tracta l’amor adolescent, l’amistat, la temàtica LGTBI, problemes de classes socials… amb la ciutat de Barcelona i els seus carrers com a protagonistes secundaris.  

One Comment Add yours

Deixa un comentari