Un estiu per la solidaritat

Quan arriba l’estiu, molts de nosaltres fem vacances i descansem unes setmanes. Però també és una ocasió ideal per a ajudar a totes aquelles persones que no tenen tanta sort i continuen necessitant la nostra ajuda, encara que sigui temporada estiuenca. Al blog DIXIT hem recopilat algunes campanyes solidàries en què podeu participar: 

– Suport ciutadà per a les persones sense llar 

Durant els mesos d’estiu, les persones que viuen al carrer tenen més dificultats en el seu dia a dia: hi ha més probabilitats de patir insolacions, cops de calor i deshidratació, descansar és més difícil perquè hi ha més soroll i la sensació d’inseguretat augmenta. A més, alguns recursos d’ajuda específics per a persones sense llar tanquen per vacances i altres redueixen els horaris d’atenció. És per això que Arrels Fundació demana la implicació de la ciutadania, amb petits gestos, un voluntariat d’estiu o donatius. 

– Beques i ajuts per a casals i colònies d’estiu per a infants i joves 

Moltes famílies viuen situacions de vulnerabilitat i això dificulta que els nens i les nenes puguin accedir al menjador escolar, les colònies o recursos de lleure i reforç escolar. Entitats com Fundació Catalana de l’Esplai o la Pere Tarrés animen a fer donatius per poder concedir-los beques i que puguin participar en aquestes activitats d’educació en el lleure, cabdal per al seu creixement i benestar físic i emocional.  

La Fundació Educació Solidària té una campanya similar, Si vaig de colònies, l’estiu es diferent, però per permetre que infants de Mèxic i de Senegal puguin gaudir un estiu diferent.  

Estiu en companyia 

La soledat no desitjada va molt més enllà de sentir-se sol o sola perquè té un impacte molt perjudicial sobre la salut. Aquest fenomen s’agreuja sovint durant els mesos d’estiu i és per això que Amics de la Gent Gran ha posat en marxa una campanya per ajudar les persones grans a ser més felices, a gaudir de l’estiu, a estar acompanyats, poder socialitzar i combatre la soledat. 

– Solidaritat més enllà de les fronteres 

L’Associació Catalana per la Pau i la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO organitzen les Brigades de Solidaritat amb destins com  Colòmbia, Palestina, la República Democràtica del Congo, El Salvador i Filipines. Les diferents entitats locals en aquestes zones seran les encarregades d’acollir les persones participants i mostrar-los la realitat que s’hi viu i les principals vulneracions de drets i sobre el territori que hi tenen lloc. 

Crida al voluntariat 

La Federació Catalana de Voluntariat Social, que aplega prop de 340 entitats, fa una crida per aconseguir persones voluntàries per aquest estiu per a entitats diverses que no deixen d’atendre persones en situació de vulnerabilitat. 

Deixa un comentari