#LecturesDIXIT: L’envelliment en primera persona

Si fa uns dies us proposàvem sèries per conèixer els joves d’avui en dia, aquesta setmana us proposem diversos títols per saber com és fer-se gran en una societat on impera la cultura de la immediatesa. Els autors, tots ells de més de 75 anys, donen la seva visió de l’envelliment i ho fan amb humor i defensant la necessitat de seguir gaudint de la vida.  

Recuperem així la sèrie #LecturesDIXIT que vam encetar amb històries en primera persona sobre salut mental, discapacitat i dones. Recorda que pots reservar en préstec aquests i altres títols i passar-los a recollir pel centre DIXIT més proper emplenant aquest formulari

  • Generació sènior. Envellir en la societat de la joventut 
    La doctora en Psicologia i professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Maria Jesús Comellas, reflexiona sobre el fet de fer-se gran en el món actual. El llibre mostra, des del punt de vista de les mateixes persones grans, com persisteixen els estereotips malgrat les diferències entre les persones grans d’ara i les de fa 50 anys. Amb tot, proposa recuperar el bon tracte entre generacions, que incorpori l’ètica, el respecte i la consideració vers les persones grans. Si vols un tastet de les seves reflexions, recupera taula rodona “Compartim el compromís pel bon tracte” celebrada el 14 de juny. 
  • Vivir no es tan divertido, y envejecer, un coñazo 
    Sota aquest títol provocador, l’arquitecte, dissenyador i pintor català Òscar Tusquets repassa la seva trajectòria vital i reflexiona sobre l’envelliment, les pèrdues (els sentits que fallen, el declivi sexual, les amistats que es perden…) i la necessitat d’aprendre a morir sense deixar de celebrar el fet de viure i gaudir dels petits plaers de la vida. 
  • Olvida tu edad: no importan los años, sino la percepción de autonomía 
    A punt de fer 85 anys (ara ja en té 91), el psicòleg Ramón Bayés va escriure aquest llibre en què defensa la necessitat de mantenir un esperit jove, vital i, sobretot, curiós en fer-se gran per envellir bé, afrontar els problemes i seguir gaudint del moment. No és el seu darrer títol, el 2020 va publicar Un largo viaje por la vida, on reflexiona sobre com ajudar les persones a morir en pau, a acomiadar-se de la vida amb tranquil·litat i a suportar les pèrdues. 

3 Comments Add yours

Deixa un comentari