Inspira’t i participa en el VII Concurs de Relats Marià Casadevall!

Arriba la setena edició del concurs organitzat per DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall, la Fundació Campus Arnau d’Escala, la delegació a Girona del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i l’Ajuntament de Girona organitzen la setena edició del Concurs de Relats Marià Casadevall

En aquesta ocasió la temàtica escollida per als relats són les cures, enteses com el conjunt de tasques que serveixen per regenerar el benestar físic i emocional de les persones, i que es produeixen normalment en circuits d’intimitat i en el marc de les llars. De segur que les persones cuidadores –professionals o no-, els aspectes ètics de les cures, la invisibilitat i manca de reconeixement social protagonitzaran alguns dels relats. 

Hi pot participar tothom major de 18 anys amb un únic relat per persona, que ha de ser en català, original, inèdit, amb una extensió d’entre cinc i deu pàgines i que no hagi estat guardonat en altres concursos literaris. Els escrits s’han d’enviar abans del 31 d’octubre a l’adreça de correu electrònic info@campusarnau.org. Per a més informació sobre el format, l’extensió i la presentació dels treballs, podeu consultar les bases del concurs. 

El premi del concurs serà un val de 200 € per al guanyador i un altre de 100 € per al finalista, que es podran utilitzar a qualsevol de les 10 llibreries del Gremi de Llibreters de Catalunya de la ciutat de Girona. 

Set anys de relats 

Aquesta iniciativa fou creada l’any 2016  en memòria de l’educador i treballador social gironí Marià Casadevall, director del Centre d’Acolliment i Serveis Socials “La Sopa” des de 1995 fins a la seva mort prematura, el 2003. Casadevall també fou membre de l’Escola d’Educadors Especialitzats de Girona durant tot el temps que va estar en funcionament,  i membre del consell de redacció de la Revista de Treball Social que edita el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya. 

L’objectiu del certamen és promoure la sensibilització envers temàtiques socials i donar visibilitat a l’acció social, les històries dels anys anteriors han versat sobre les persones sense llar, l’estigma com a desencadenant de la marginació social, la soledat no volguda, la significació del treball en la història de vida, les experiències de solidaritat per fer front a la crisi de la COVID-19 i les conseqüències psicoemocionals i socials de la COVID-19

Leave a Reply