LecturesDIXIT: la vida de les persones migrants explicada en primera persona  

En aquesta ocasió us donem a conèixer relats de vida de persones que han deixat el lloc on van néixer per intentar buscar-ne un altre de millor i que podeu trobar al fons DIXIT. Els llibres recullen les testimonis, les experiències vitals i la discriminació que sovint han patit, sigui per motius econòmics, socials o perquè temien per la seva vida. 

Recuperem així la sèrie #LecturesDIXIT que vam encetar amb històries en primera persona sobre salut mental, discapacitat, dones i persones grans. Recorda que pots reservar en préstec aquests i altres títols i passar-los a recollir pel centre DIXIT més proper emplenant aquest formulari.  

 • Totes som desplaçades: la meva experiència i altres històries de noies refugiades d’arreu del món
  La seva autora, Malala Yousafzai, és una reconeguda activista pakistanesa guardonada amb el Premi Nobel de la Pau el 2014. A part de la pròpia història de la Malala, també hi ha relats d’asil d’11 noies que va conèixer durant la seva labor social. El llibre explora la condició de refugiada: la fugida del perill i la violència, l’abandó de la llar, la pèrdua de familiars i amics, i l’inici d’una nova vida, en una altra cultura i uns nous costums. 
 • Ilegal 
  Aquesta novel·la gràfica d’Eoin Colfer i Andrew Donkin explica la història d’Ebo i Kwame, dos germans que busquen la seva germana Sisi per començar una vida a Europa, però primer han de creuar Àfrica i el Mediterrani. Amb humor i una mirada compassiva, explica la problemàtica dels menors migrants que somien i lluiten per aconseguir una vida millor. 
 • Des de l’aigua 
  Els delicats dibuixos en blanc i negre, fets a llapis per Eva Miquel, destil·len la por, la solitud i la incertesa que es viu dalt d’una pastera. El llibre recull els testimonis d’un grup de persones migrants que fugen del seu país i volen arribar a Europa. 
 • Viatge al país dels blancs 
  Ousman Umar va fugir de Ghana sent tan sols un adolescent per iniciar una nova vida al país dels blancs. El seu viatge fins a arribar a Espanya va durar quatre anys i va estar ple de dificultats i de dolor. La seva experiència fa reflexionar sobre la incertesa dels joves migrants, les expectatives sovint idealitzades i la complexa realitat un cop arriben al seu destí. A Des del país dels blancs relata la segona part de la seva història, plena de llums i ombres. 
 • Vida mantera : retrato circular de la venta ambulante (Dakar-Barcelona) 
  El periodista Yeray S. Iborra va dedicar 3 anys a escriure sobre Barcelona i els manters. Aquest llibre explica les històries reals dels joves migrants i de la problemàtica que hi havia amb la venta ambulant a Barcelona. Mitjançant aquestes vivències incideix en el tema de les migracions, les fronteres, les desigualtats, el model de ciutat o la lluita col·lectiva. 
 • Qué hace un negro como tú en un sitio como este 
  En Moha Garehou no es va veure obligat a emigrar, ell va néixer a Osca, però els seus pares són de Gàmbia, i sap molt bé què és el racisme. Conferenciant de la UNESCO i expresident de SOS Racisme de Madrid, en aquest llibre mostra les discriminacions que moltes persones pateixen a Espanya pel color de la seva pell. A través de la seva experiència vital, revela com el racisme encara és molt present entre nosaltres i de quina manera condiciona la vida de les persones que el pateixen. 

Deixa un comentari