Facilitar l’accés a la tecnologia a la gent gran 

La tecnologia, els mòbils, les aplicacions, internet, les gestions en línia… El món digital avança a un ritme vertiginós, a una velocitat que, sovint, les persones grans no poder assolir. Les persones grans són el col·lectiu que han de fer l’esforç més gran per adaptar-se a aquesta nova realitat que vivim, on el canvi tecnològic és constant. No han nascut en la era digital però s’hi veuen forçades a formar-ne part. 

En aquesta entrada, aprofitant que l’1 d’octubre és el Dia Internacional de la Gent Gran, us oferim diferents aplicacions i solucions pensades per fer-los més fàcil el seu dia a dia: 

Navega con voz 

SINAREV és un sistema de navegació amb reconeixement de veu que serveix per a navegar per internet amb la parla de l’usuari. Simplement expressant l’article o l’acció concreta que es vol realitzar, l’eina porta l’usuari cap a l’apartat adequat de la web i li ofereix una explicació amb veu real, gravada per l’equip de desenvolupament de l’aplicació per evitar l’ús de veus robòtiques, d’allò que ha buscat i trobat. 

Help Launcher 

Una aplicació pensada i dissenyada per facilitar l’ús dels telèfons intel·ligents a les persones grans o amb problemes de visió. Aquesta aplicació simplifica les inacabables opcions dels nous telèfons, les seves icones i aplicacions, i ofereix menús simples, botons i lletres grans i colors cridaners, per a una millor accessibilitat de la pantalla i la interfície. 

Bleta 

És una empresa emergent catalana que dissenya tauletes per a gent d’edat avançada, amb tipografies grans i clares, botons fàcils de clicar, una interfície senzilla i una navegació còmoda.  Aquests dispositius tenen una pantalla HD IPS de 10,1 polsades per veure imatges grans i nítides i dos altaveus estèreo i so Dolby Atmos per a un volum alt i de qualitat. A més, les persones usuàries la reben ja configurada i personalitzada segons les seves necessitats. 

Recordatori de medicaments 

Aquesta aplicació permet gestionar els medicaments, programa recordatoris de quan i quina pastilla s’ha de prendre l’usuari i l’avisa quan correspon. També té la opció d’avisar a familiars si no es pren la medicació o se’n pren una d’equivocada. 

Familyar 

Aquesta empresa espanyola desenvolupa telèfons intel·ligents per a gent gran i ofereix un accés ràpid i senzill a trucades i missatges. Té una pantalla fixa i personalitzable a la qual es poden crear accessos directes als contactes més utilitzats, amb fotografies per il·lustrar-los i facilitar el reconeixement. 

També podeu recuperar les aplicacions socials presentades en la darrera edició del Mobile World Congress i altres apps que fan el món més accessible. Si us interessa la temàtica, a DIXIT trobareu publicacions com la Guia de tecnologia centrada a la persona, una prova pilot que incideix en l’ús de la tecnologia centrada en la persona per a donar suport a les persones amb discapacitat des de les seves pròpies necessitats. 

Deixa un comentari