Kuvu, compartir pis entre generacions 

L’edat d’emancipació dels joves del país s’apropa als 30 anys, segons l’Eurostat. Les dificultats per accedir al mercat de l’habitatge i la precarietat laboral, amb contractes temporals i sous baixos, són algunes de les causes d’aquest fenomen. Per ajudar els i les joves a independitzar-se i posar-los en contacte amb persones que tenen una habitació buida hi ha diverses iniciatives entre les que es troba Kuvu.  

Kuvu no és una plataforma de lloguer, sinó de convivència entre gent de diferent edat. La iniciativa busca generar un nou model de convivència social que fomenta l’intercanvi d’experiències, habilitats i vivències, i que permet compartir els costos de la vida, fer-se companyia i tenir un sostre. 

Les persones participants, tant les que ofereixen habitacions com les que en volen llogar, passen per certs filtres i processos per assegurar que són aptes. A més, Kuvu manté un feedback amb els usuaris i fa un seguiment per assegurar-se que tot funciona correctament. 

Aquest model beu d’altres projectes europeus similars (també n’hi ha a Catalunya, com ja us en vam parlar en aquesta entrada), en els quals l’allotjament és gratuït per al jove a canvi de tasques de cura. No obstant, a Kuvu es produeix una transacció econòmica (els joves paguen un lloguer d’uns 350 euros al mes) i situa als implicats en una relació d’igualtat de condicions i de responsabilitats.  

Ambdues persones poden tenir una vida independent, però comparteixen alguns moments del dia amb l’altra persona. No hi ha un nombre d’hores establert que els participants hagin de passar junts, perquè es considera que la relació ha de sorgir de forma natural. 

El projecte, recollit al Banc d’Innovacions de la Fundació iSocial, va ser ideat per un estudiant canari de la Universitat de Mondragon i va guanyar la final estatal del Global Student Entrepreneur Awards 2019.  

Deixa un comentari