Calendaris solidaris per al 2023

Iniciem l’últim mes de l’any i comencem a preparar el 2023 plens de noves il·lusions. Per planificar-lo, què millor que ser solidaris i donar suport a una causa benèfica amb algun dels calendaris que s’editen cada any? En aquesta entrada us en proposem uns quants per encetar l’any aportant un granet de sorra a causes solidàries:

AVAN 

L’AVAN és una entitat sense ànim de lucre que ofereix suport terapèutic, associatiu i de lleure a persones afectades per malalties neurològiques i les seves famílies o persones cuidadores. Va néixer el 1993 a Terrassa i actualment és present també a Sabadell, Rubí, Sant Cugat i Castellar del Vallès. En la 30a edició es mostren escenes habituals i quotidianes que han viscut persones usuàries de l’entitat on no s’han respectat els seus drets, per fer evidents situacions que per a moltes persones són desconegudes o poden passar desapercebudes, però que suposen un perjudici per a les persones que les viuen. Es pot comprar en línia i a totes les parades de l’AVAN. 

Bombers amb causa 

Des de fa 12 anys, voluntaris dels cossos de bombers de la Generalitat, d’Andorra i de Barcelona i dels Pompièrs d’Aran col·laboren amb l’Obra Social de Sant Joan de Déu. Un dels projectes és l’edició d’un calendari i el fil conductor d’enguany és la tendresa i la infància en risc. La sessió fotogràfica fa oblidar, encara que només sigui durant una estona, però que esdevindrà inoblidable, la realitat que viuen els protagonistes, nens i nenes que pateixen una malaltia, que han estat hospitalitzats o que són exclosos per patir un trastorn de salut mental o discapacitat. Podeu comprar-lo aquí

Dogpoint  

Aquesta associació sense ànim de lucre està especialitzada en l’entrenament de gossos de servei per a nens i nenes amb trastorn de l’espectre autista. Els diners que es recapten amb la venda d’aquest calendari fan possible l’ensinistrament i el lliurament de nous gossos a nens amb TEA que puguin necessitar-ho. Podeu ajudar a aquesta associació comprant el calendari en línia

Esclat Grup Social 

El calendari solidari d’enguany protagonitzat per dones amb discapacitat, treballadores d’Esclat i dones reconegudes en diferents àmbits de la nostra societat.⁣⁣ Volen fer visible la doble discriminació que pateixen les dones amb discapacitat, per raó de gènere i per la mateixa discapacitat, i fer un reconeixement a la tasca que fan moltes de les persones que en tenen cura, majoritàriament dones.⁣⁣ Hi col·laboren personalitats com la pilot Laia Sanz, la meteoròloga de RAC1 Mònica Usart, la futbolista blaugrana Marta Torrejón o la influencer Núria Casas. Podeu comprar-lo a les botigues Abacus i als centres d’Esclat Grup Social. 

Fundació Mossos d’Esquadra 

La nova edició del calendari solidari de la policia catalana vol reconèixer la feina de tots els agents que treballen en l’àmbit de la seguretat ciutadana. Són la cara visible del cos, la primera unitat a arribar als llocs i la més propera a la gent. Per primer cop, tots els beneficis obtinguts aniran destinats íntegrament a la Fundació Mossos d’Esquadra, de nova creació. Aquests beneficis serviran, d’una banda, per dur a terme diverses accions a nivell intern, com donar ajuts econòmics a orfes i òrfenes menors de 18 anys fills i filles de persones membres del Cos de Mossos d’Esquadra i o activitats adreçades a agents ja retirats. D’altra banda, es faran projectes adreçats a la ciutadania de promoció de la cultura de la seguretat i de la prevenció, entre altres. El calendari el podeu adquirir presencialment a diferents punts

Stillbirth 

Norma Grau és una fotògrafa professional que duu a terme el projecte Stillbirth, que ajuda a les famílies amb dol perinatal. És un projecte obert i totalment gratuït per a les famílies que han perdut el seu fill. Amb aquestes imatges se li dona un lloc i una identitat al bebè mort, i es reivindica la paternitat més enllà de la mort d’un fill. Fins al moment han participat més de 350 famílies de tota Espanya. Per a continuar amb la gratuïtat d’Stillbirth i ajudar a visibilitat el dol perinatal, es poden comprar dos calendaris diferents i col·laborar a la causa. DIXIT  ha publicat una entrada de blog dedicada a aquest tema i un dossier temàtic amb diferents recursos que en parlen.  

Deixa un comentari