Els DIXIT TV més vistos el 2022

Els centres DIXIT organitzen i acullen durant tot l’any múltiples conferències sobre diferents temes de l’àmbit dels serveis socials. Són gratuïtes i n’hi ha que es poden seguir presencialment, tot i que la gran majoria són emeses en directe per internet. 

Gairebé totes les activitats es graven en vídeo i es poden recuperar a l’apartat DIXIT TV del portal DIXIT. En molts casos també trobareu els materials de suport utilitzats pels ponents i la transcripció de la xerrada en PDF accessible per facilitar-ne l’accés a les persones amb discapacitat auditiva. També trobareu els vídeos al nostre canal de YouTube.  

Un cop més, aprofitem la darrera entrada de l’any per recuperar les cinc conferències amb major nombre de reproduccions. Cal destacar l’interès que han despertat les xerrades relacionades amb la infància, l’adolescència, la joventut i la vellesa, temes abordats no només en les cinc xerrades més vistes, sinó també en vuit dels deu vídeos més reproduïts.  

“L’autoritat parental amb adolescents violents no col·laboradors” 

A la conferència més vista de l’any, Javier J. Múgica, psicòleg i psicoterapeuta familiar, va reflexionar sobre la intervenció amb famílies que pateixen violència intrafamiliar des d’una concepció moderna i va fer propostes per restaurar l’autoritat seguint el model de resistència parental no violenta. 

“La gent gran és el futur: transformant la mirada social de la vellesa” 

La doctora en Psicologia, escriptora i feminista Anna Freixas Farré va convidar a reflexionar sobre els drets de les dones quan arriben a l’etapa de la vellesa a partir del seu llibre Yo, vieja. Ho va fer en clau d’humor, desdramatitzant el fet d’envellir i aportant una lectura positiva sobre les dones grans, trencant els clixés. 

“De 0 a 3 pantalles, res! L’ús de pantalles en infants de 0 a 3 anys”  

Anna Ramis, pedagoga i professora associada de la Universitat Ramon Llull, va plantejar la problemàtica de la sobreexposició a les pantalles que pateixen moltes criatures. Ho va fer des del punt de vista de la salut i els drets de la infància, proporcionant eines per ajudar els professionals dels serveis socials i a les famílies, desmuntant tòpics educatius falsos i presentant alternatives de lleure i aprenentatge. L’exposició dels infants a les noves tecnologies és una qüestió que preocupa des de fa temps i és per això que aquesta conferència de 2021 va ser la tercera més vista l’any passat.  

“El rol dels i les professionals dels serveis socials en l’acompanyament a les famílies en la coeducació dels infants” 

Edurne Jiménez Pérez, sociòloga, educadora en el lleure i investigadora feminista, va convidar a reflexionar i a deconstruir actituds interioritzades que els infants acaben reproduint, com a primer pas perquè professionals dels serveis socials que treballen amb famílies les ajudin a identificar i eliminar estereotips de gènere. 

“Norma Libera-Care: l’absència de subjeccions com indicador principal d’avaluació del model d’atenció centrat en la persona” 

La presidenta de la Fundación Cuidados Dignos, doctora en Geriatria i experta en bioètica i biodret Ana Urrutia, va presentar la Norma Libera-Care, una guia per ajudar les organitzacions socials i sanitàries a implementar un model de cura centrat en la persona lliure de subjeccions i a avaluar-ne l’aplicació. La sessió, celebrada el 2021, va servir per reflexionar sobre la necessitat d’utilitzar indicadors que permetin mesurar l’atenció centrada en la persona. 

Esperem poder seguir oferint-vos durant el proper 2023 continguts de qualitat i interès sobre qüestions vinculades als serveis socials durant el proper any i desitgem comptar amb la vostra assistència. Si no us voleu perdre cap conferència, podeu donar-vos d’alta al Club DIXIT i setmanalment rebreu informació de totes les activitats que realitzem. 

Deixa un comentari