Agenda solidària 2023

Comença l’any i ràpidament mirem com queden els festius, quins ponts i quines celebracions podrem gaudir, en quin dia cau el nostre aniversari… En aquesta entrada et proposem anotar al vostre calendari les campanyes solidàries i benèfiques d’aquest 2023! I si en falta alguna, avisa’ns!

Magic Line SJD

El 26 de març tindrà lloc la desena edició d’aquesta caminada en benefici de Sant Joan de Déu. S’hi participa per equips i hi ha un bon grapat de rutes per a totes les edats i nivells. L’entitat destinarà els diners recaptats a projectes socials de diferents àmbits en què treballa, com són el sensellarime, la salut mental, la discapacitat o la infància, entre altres.

Un dia de nassos

Se celebrava a la primavera, però des de fa un temps Pallapupas anima a ciutadania i empreses a organitzar el seus propis dies de nassos per recaptar fons per aquesta entitat que omple de somriures els hospitals. Cada vegada són més les entitats que, com Pallapupas o la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia, aposten per aquest tipus de propostes que permeten convertir festes, excursions o qualsevol altra activitat en solidària. També n’hi ha que aprofiten dates assenyales com Sant Jordi o Nadal per sortir al carrer.

Mulla’t

Milers de persones participen cada any en aquesta iniciativa que la Fundació Esclerosi Múltiple organitza des del 1994 i que se celebra a 600 piscines de tot Catalunya el segon diumenge de juliol (enguany, el dia 9). Serveix per visibilitzar la malaltia i alhora per recaptar fons tant per acompanyar les persones que la pateixen com per a investigació. Si us va més el running, estigueu atents per si enguany tornen a organitzar el Mou-te per l’Esclerosi Múltiple al Circuit de Catalunya.

Correm Junts

En aquesta cursa solidària les persones amb discapacitat estan plenament integrades; hi participen amb la resta de corredors del mateix sexe i franja d’edat. Junts recorren una milla (1.609 metres) al districte de Sarrià en una festa que permet a famílies, esportistes, entitats i veïnat trencar estigmes i recaptar fons per a la Fundació Aspasim, que des de fa 85 anys atén persones amb discapacitat intel·lectual greu. Enguany tindrà lloc el 23 d’octubre (data per confirmar).

Cursa de la Dona

El 12 de novembre, Barcelona acollirà la novena i última Cursa de la Dona en benefici de l’Associació Espanyola Contra el Càncer. Se la coneix com a “marea rosa” pel color de les samarretes que llueixen les participants, ja que és el color associat al càncer de mama i és a aquesta malaltia a la que es destinen els fons. Però no és l’única cursa contra el càncer; a Girona, Tarragona, Ripoll o Badalona, entre altres, també se’n fan.

El Gran Recapte

L’últim cap de setmana de novembre (enguany, del 24 al 26) se celebra el Gran Recapte, una cita solidària que s’allarga diverses setmanes a internet. Milers de voluntaris recullen aliments a mercats i supermercats que la Fundació Banc dels Aliments repartirà entre entitats socials que atenen persones en risc d’exclusió social. A més, fins al 8 de gener, va estar actiu el Biberó solidari -una campanya específica per recollir aliments per a nadons- i abans de l’estiu impulsa La fam no fa vacances, entre altres campanyes.

La Marató

La Comissió Assessora Científica de la Fundació de la Marató i el seu Patronat anunciaran ben aviat a quines malalties es dedicaran les dues pròximes edicions després d’estudiar les propostes que associacions de pacients i de familiars de pacients, així com entitats de recerca, societats científiques i de professionals van presentar al maig. L’edició de 2023 de la marató televisiva se celebrarà presumiblement el 17 de desembre, però els mesos previs es duran a terme infinitat d’activitats populars arreu del territori, així com sessions divulgatives.

Cap infant sense joguina

Segurament la campanya de recollida de joguines que impulsa Ràdio Barcelona de la Cadena Ser és una de les més conegudes, però no l’única. La Joguina Educativa, de Creu Roja, Il·lusions solidàries, que agrupa una quarantena d’entitats, o Joguines vives, de la cooperativa Espai Ambiental, són algunes altres.

Deixa un comentari