L’activitat de DIXIT durant l’any 2022

Des de DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials oferim un seguit d’activitats, serveis i productes documentals adreçats a professionals dels serveis socials –tant aquells en actiu com els que encara estan estudiant-, però també a les persones ateses i la ciutadania interessada en les qüestions tractades.   

A continuació, posem a la vostra disposició un resum general de les activitats que vam dur a terme a DIXIT el 2022. Podeu accedir a més informació sobre tots els serveis i recursos clicant sobre les fotos. Enguany, que fem 15 anys, seguirem treballant per posar al vostre abast recursos d’interès. 

Activitats  

Durant el 2022 vam organitzar 37 conferències. La majoria van ser en línia, però la caiguda progressiva de les restriccions sanitàries per fer front a la pandèmia ha permès recuperar el format presencial en quatre activitats i celebrar-ne quatre més de forma híbrida, és a dir, part del públic va assistir físicament a les xerrades i la resta les va seguir per internet. 

En total, 2.583 persones van assistir a les conferències, la gran majoria de les quals es poden recuperar per internet (tant al portal DIXIT com al nostre canal de YouTube, que va acumular més d’11.000 visualitzacions el 2022). A més, es van dur a terme 41 visites guiades que han permès a 1.001 estudiants conèixer de primera mà les instal·lacions i el fons documental dels diferents centres DIXIT. 

Fons bibliogràfic  

Durant l’any passat es van crear 1.550 nous registres bibliogràfics a DIXIT. Això fa que tinguem més de 26.148 exemplars per a consulta i préstec, tant de forma presencial com telemàtica, àmbit que se segueix potenciant. En total, es van fer 1.306 préstecs, dels quals 1.080 van ser a persones usuàries i 226, a altres biblioteques.

Consultes  

Al llarg de l’any, 3.019 persones van adreçar-se als centres DIXIT per fer consultes, cercar informació o demanar assessorament bibliogràfic, per bé que la majoria ho van seguir fent de forma telemàtica. 

Productes documentals  

Al llarg de 2022 vam elaborar 12 dossiers temàtics sobre temes tant diversos com l’Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives, el sensellarisme, el bon ús de les pantalles, l’edatisme o l’ètica en temps de pandèmia, entre altres. També vam editar 11 seleccions de novetats bibliogràfiques. Tots els productes documentals que publiquem estan acompanyats d’una versió en PDF accessible per facilitar la consulta a persones amb alguna discapacitat visual.   

Portal DIXIT  

La nostra pàgina web va rebre 132.270 visites i 330.368 visualitzacions de pàgines. 

Butlletí electrònic  

Durant l’any passat vam publicar 36 butlletins DIXIT (inclòs el monogràfic Europa Social), que es van enviar als nostres 8.778 persones subscriptores.

Xarxes socials  

A Instagram vam fer 140 publicacions i ens segueixen 589 persones.  

A Twitter vam fer 1.255 piulades als nostres 6.906 seguidors. 

A Facebook vam publicar 174 missatges per a les 4.849 persones que ens segueixen en aquesta xarxa.  

A Youtube vam publicar 52 vídeos i ja en tenim 425 sobre diferents temàtiques sobre els drets socials. 440 persones estan subscrites al nostre canal. 

Al blog vam publicar 52 entrades i va rebre 7.745 visites i 13.827 visualitzacions, tant des del nostre país com des de la resta del món. 

Deixa un comentari