Futbol, valors i acompanyament educatiu per a un futur millor

Hi ha infants i adolescents que, per motius diferents, tenen dificultats per fer els deures a casa i això pot repercutir en els seus resultats acadèmics i afavorir l’abandonament escolar prematur. Conscients d’això, la Unió Esportiva Tancat fa una tasca d’acompanyament educatiu als nens i les nenes que juguen en aquest modest club de futbol del barri del Tancat del Vendrell fundat el 1982.

Cada tarda, a la seu de la Tancat UE, diversos monitors i monitores donen suport els adolescents amb els seus deures i treballs abans que comenci l’entrenament de futbol. Ho fan en espai tranquil i adequat per a l’estudi a les mateixes instal·lacions del club, que proporciona material escolar, com ara llibres, quaderns i altres recursos.

El programa, batejat com “Més que futbol”, va començar el curs passat com una prova pilot per donar suport a tres jugadors que tenien dificultats amb els estudis i aquest curs ja hi participen una dotzena. A més, es duen a terme tallers i activitats per a la millora de l’aprenentatge i l’adquisició d’hàbits, valors i competències transversals; no només consoliden coneixements, sinó que treballen l’autonomia i la responsabilitat, entre altres.

La iniciativa, que rep el suport de l’Ajuntament, ha tingut una gran acceptació entre les famílies, ja que és una oportunitat perquè els seus fills i filles millorin a escola.

La tasca social de la Unió Esportiva Tancat és un exemple de com l’esport i la solidaritat poden anar de la mà per ajudar a construir un futur millor per a les noves generacions i mostrar com l’esport també pot ser una eina per a la formació integral de les persones i la millora de les seves vides.

Deixa un comentari