30 anys del Premi Voluntariat

A Catalunya, el voluntariat té una importància fonamental i exerceix un paper vital en diverses àrees de la societat, des de contribuir a la cohesió social fins a donar suport a col·lectius vulnerables. Aquest acte altruista ens recorda el poder de la solidaritat i la participació activa dels ciutadans. 

El Premi Voluntariat, que el Departament de Drets Socials convoca cada any a través de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, vol reconèixer, socialment i institucionalment, la tasca que organitzacions i persones fan per avançar cap a una societat més justa, sostenible i inclusiva. A més, permet donar a conèixer casos d’èxit i bones pràctiques que poden servir d’inspiració per altres entitats. 

El guardó premia projectes, programes o iniciatives excel·lents en relació amb alguna temàtica concreta relacionada amb el voluntariat. En l’edició d’enguany, la trenta-unena, se cerquen les millors estratègies d’adaptació dels programes de voluntariat al nou context i a les noves necessitats socials emergents. 

 Els projectes d’intervenció comunitària es defineixen per aglutinar, entre d’altres, l’enfortiment de les relacions socials, la promoció de l’autonomia i l’apoderament de les persones i col·lectius o l’orientació a la consecució de la cohesió social.  

Fins al 3 d’agost es poden presentar candidatures al Premi Voluntariat, dotat amb 20.000 euros (10.000 euros per al projecte guanyador, 6.000 per al segon i 4.000 per al tercer. Hi poden participar entitats sense ànim de lucre censades al Cens d’Entitats del Voluntariat de Catalunya

En aquests trenta anys, s’ha reconegut la tasca d’entitats tan diverses com la Federació ECOM, AIS Ajuda a la Infància sense recursos (que van explicar la seva experiència a DIXIT), la Fundació Espigoladors, la Fundació Privada Amics de la Gent Gran o Projecte Home Catalunya, entre molts altres. 

Deixa un comentari