Persianes amb ànima

L’art i les dones en situació de vulnerabilitat o en risc d’exclusió social tenen un punt de trobada al barri de Gràcia. Grup ATRA, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa, ha celebrat una segona edició de “Persianes amb ànima”, un projecte comunitari de creació artística col·laborativa. 

“Persianes amb ànima”, que enguany ha guanyat el premi Vila de Gràcia a la defensa dels valors cívics, té l’objectiu de promoure la inclusió social i laboral de les dones en situació de vulnerabilitat social a través de l’art urbà com a motor de canvi, i fer sensibilització social.  

Es tracta d’uns tallers transformadors de l’espai impartits per il·lustradores i muralistes expertes per rehabilitar, dissenyar i pintar les persianes de comerços dels barris de Vallcarca i els Penitents, el Coll i la Salut.  

El veïnat i les associacions dels barris seleccionen les persianes a rehabilitar i els missatges que s’hi pintaran per educar i sensibilitzar sobre la igualtat, la inclusió social, el feminisme i la sostenibilitat. Les persianes dels comerços del barri són un mitjà per donar a conèixer les històries que hi ha darrere de cada persiana rehabilitada. 

Sota l’eslògan “obrim persianes a la inclusió social i laboral, tanquem portes a l’estigma”, les participants busquen formar-se en una nova professió per reinserir-se així al món laboral enderrocant estereotips.  

Deixa un comentari