Llibres, roses i solidaritat per Sant Jordi 

Sant Jordi és un dels dies més esperats i especials de Catalunya. El pròxim 23 d’abril, carrers de tot el territori català s’ompliran i es vestiran de gala per gaudir d’una jornada plena d’il·lusió, llibres, roses i amor. Com és habitual, a DIXIT celebrem aquesta diada amb un dossier bibliogràfic farcit de propostes d’assaig, narrativa, novel·les gràfiques, llibres de narrativa en lectura fàcil, relats pensats per a infants i joves que aborden diferents temàtiques socials, així com recursos en línia sobre el món del llibre i la lectura.  

També com ja és tradició, recollim en una entrada de blog algunes de les iniciatives solidàries que es duen a terme amb motiu de Sant Jordi. Una d’elles és la d’Arrels Fundació, que reivindica “Un Sant Jordi que crida #ningúsenserosa”. És per això que anima a regalar una rosa elaborada per les persones ateses per l’entitat, comprar llibres que sensibilitzen sobre el sensellarisme -també tenen contes infantils- i participar d’alguna de les iniciatives que organitza.  

No és l’única entitat que elabora roses solidàries o que en ven de naturals per recaptar fons i alhora sensibilitzar la ciutadania sobre les diferents realitats i problemàtiques socials. Sonrisas de Bombay ven les que supervivents del tràfic de persones que atén a l’Índia i el Nepal elaboren en tallers ocupacionals. L’Associació Alba n’ofereix de ben dolces, fetes de galeta i xocolata a l’obrador social El Rosal de Tàrrega. La Fundació Magone en ven de naturals sota el lema “Una rosa per un futur” i enguany destinarà els diners que reculli a finançar projectes d’emancipació juvenil. La campanya “Una Rosa = Un quilo d’aliments”, de Roses solidàries -que col·labora amb diverses entitats-, permetrà reunir fons per a la Fundació Banc dels d’Aliments

La llista de roses solidàries és interminable i un altre clàssic de Sant Jordi són els concursos de dibuixos, especialment adreçats a la canalla. ECOM, entitat que treballa en l’àmbit de la discapacitat física i orgànica, n’organitza un de ben especial. Un Sant Jordi Divers convida a fer un dibuix inspirat en Sant Jordi sense utilitzar les mans (amb la boca, els peus…) per donar visibilitat a la discapacitat i la riquesa de la diversitat. 

Feliç Diada de Sant Jordi! 

Deixa un comentari